Гъста мъгла и разорани като ниви писти помрачиха шестото издание на Световния ден на снега в Боровец

 

Над 120 деца направиха първи стъпки на ски10-03-01-vasil2-malchuganite-ostanaha

Стотици подрастващи се включиха в традиционното 6-о издание на Световния ден на снега в най-стария ни зимен ски център Боровец. За нещастие гъстата мъгла затрудняваше карането по зле обработените писти на курорта. Въпреки снега, който валя през целия ден, пистите бяха разорани като ниви, на места до чакъл, което повреждаше ските и екипировката на скиорите. След ремонта четириседалкова въжена линия “Мартинови бараки” отново разочарова с твърдо и болезнено за скиорите качване на влека, което води до травми в краката.

Над 120 деца на възраст от 4 до 7 години направиха първите си стъпки в снежния парк “Борокидс”. По-напредналите скиори пък се спуснаха по предварително подготвеното трасе на писта “Рила” под зоркия поглед на легендата Петър Попангелов – младши. Той поздрави спортистите и ги зарадва със свои снимки с автограф.

Други малки любители на планината се учиха как да се предпазват от лавини, като участваха в забавния лов на съкровища във въжения град под ръководството на инструктори от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил.

Смелчаци решиха да пробват и боксовете във фристайл сноу парка. Желаещите бяха обучавани от екипа на парка и от момичетата от формацията Wildberries, които вдигнаха градуса на напрежението с атрактивни демонстрации.

 

На снимката: Малчуганите направиха първите си стъпки на ски