„Марек Юнион-Ивкони“ без особени шансове в Добрич, Окелло Дауди се отчете с 16 точки, Мукунзи с официален дебют

 

Младежкият национал Цветелин Цветанов дебютира за дупничани, в игра се завърна разпределителят Константин Нечев

12-15-01-dobrudja

Мъжкият отбор на “Марек Юнион-Ивкони” нямаше особени шансове за успех при гостуването си в Добрич и закономерно загуби с 0:3 гейма от шампиона “Добруджа”. Това бе първа среща на дупничани от втория дял на първенството в мъжката ни Суперлига.

В състава след повече от 20 дни отсъствие се завърна разпределителят Константин Нечев. Той бе на лагер с юношеския национален отбор и буквално след квалификацията в неделя се присъедини към съотборниците си, като липсата на сработка се видя в мача. Найден Найденов реши да заложи и на друг новак – младежкия национал Цветелин Цветанов, който бе посрещач заедно с Ангел Велков. Това бе първи мач на Цветанов като титуляр и се видя напрежение в играта му, особено на посрещане. В първите два гейма двата отбора се гонеха, но в края нервите и особено личните грешки си казаха думата и домакините спечелиха на 22 и на 20. В 3-тия гейм в игра се появи и друг дебютант – Кристофер Мукунзи, на мястото на Цветанов. Руандиецът все още не е във форма, тъй като с топка тренира едва от миналата седмица. Това бе първи официален негов мач след повече от 8 месеца отсъствие от терена.

За „Добруджа 07” по 11 точки забиха Жулиен Георгиев (1 ас, 71% ефективност в атака) и Алекс Грозданов (2 аса, 5 блока, 67% ефективност в атака), а Мартин Мечкаров добави 10 точки (1 ас, 31% позитивно посрещане, 60% ефективност в атака). За „Марек Юнион-Ивкони” Окелло Дауди се отчете с 16 точки (1 ас, 1 блок, 42% ефективност в атака). Официален дебют за тима от Дупница направи и посрещачът Кристофър Мукунзи. Той се появи в третия гейм, но не успя да запише точка в актива си.

След победата „Добруджа 07” заема трета позиция във временното класиране с 9 победи, 3 загуби и 27 точки, а „Марек Юнион-Ивкони” е на шесто място с 6 победи, 6 загуби и 16 точки.

В следващия кръг на 20 януари (петък) „Марек Юнион-Ивкони” приема „Тетевен Волей” в Дупница, а „Добруджа 07” гостува на „Пирин” в Разлог.

 

Снимка:

Волейболистите на „Добруджа 07” ликуват след важната победа над бившия шампион.