Избирателите на ГЕРБ предпочитат коалиция с РБ и ПФ

 

12-12-02-nenkovИзбирателите на ГЕРБ припознават Реформаторския блок (РБ) и Патриотичния фронт (ПФ) като възможни партньори. Това са показали данните от вътрешното допитване на управляващата партия, разкри депутатът Александър Ненков. Той обясни, че резултатите са разбираеми заради това, че именно трите партии са имали мнозинство в парламента.

Ненков потвърди думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че коалиция с БСП е невъзможна.

„В политиката няма невъзможни неща. За да имаш наистина една такава широка коалиция, подобно на Германия, трябва да имате общи цели, най-малкото обща ценностна система, общи приоритети, в които двете партии да намерят някакъв компромис. Това, което виждаме от страна на колегите от БСП – все по-трудно и все по-невъзможно ми се струва да има такава коалиция в бъдеще“, коментира депутатът.

Ненков също изрази съмения, че бъдещият президент Румен Радев няма да се повлияе от волята на социалистите при избора на служебен кабиент. В подкрепа на думите си той посочи подаденият от Румен Радев сигнал за спорна поръчка за изграждане на тол система за събиране на такси – тема, с която се ангажираха и от БСП.

„Вие вярвате ли, че партията, която го е издигнала, макар и формално, завоалирано под независим кандидат, няма да се бърка в правенето на този кабинет?“, попита Ненков.

Във връзка с международните въпроси и посоката на България, коментирана тези дни от водещи политически фигури у нас, Ненков заяви: „Ние нямаме право да залитаме в една или друга посока, ние трябва да търсим нашия личен национален интерес, водейки се от националната сигурност. Ние трябва да сме пълноправни членове на ЕС, да сме абсолютно пълноправен член на НАТО, нашата дума трябва да се чува, но винаги трябва да запазваме добрите си отношения с руската страна, защото до голяма степен имаме много сериозни проекти с тях“.

 

Снимка:

Депутатът Александър Ненков