Пеевски отново депутат, ДПС отворено за коалиция и с ГЕРБ, и с БСП

 

12-12-04-pee-vskiДелян Пеевски най-вероятно отново ще е депутат в 44-тия парламент, стана ясно вчера от думите на зам.-председателя на парламентарната група на движението Йордан Цонев. Tой посочи, че Пеевски е обичан от електората на ДПС и вероятно ще бъде номиниран за листа на предстоящите предсрочни избори за Народно събрание.

„Делян Пеевски се ползва с доверието и обичта на нашия електорат, направил е много за нашите хора. Работи активно. С него работим в последните няколко седмици върху икономическата част на програмата и предвиждаме инициатива за ускоряване на инвестиционния процес със законодателни промени. Г-н Пеевски вероятно ще бъде и номиниран, и ще участва, но все пак решението е негово”, посочи Цонев. Той разкри, че Пламен Орешарски не е изявил желание да бъде включен в депутатските листи на ДПС. Не е изключено обаче структурите на движението да го номинират. На президентския вот Орешарски се яви като независим кандидат, подкрепен от ДПС.

Йордан Цонев коментира и коалиционните намерения на партията. По думите му “коалиционният план на ДПС е отворен към всички проевропейски партии в България”, в т.ч. ГЕРБ и БСП.

Избирателят ще каже каква ще е коалицията, подчерта Цонев и добави, че доброто за България е да има стабилна и ясна коалиция, която да е проевропейска и да е обединена върху сходни ценности.

От вчера в Европейския парламент има проевропейска коалиция за реформиране на ЕС между ЕНП и Алианса на либералите и демократите. Ако в Европа има коалиция с ДПС, в България защо да няма, попита Цонев.

 

Снимка:

Делян Пеевски