Самоковските скиори Антон Томов и Ева Вукадинова се поздравиха с купа „Пирин”

 

Георги Морунов със сребро и бронз, Стефан Ярловски – вицешампион

13-15-01-nadprevarata-v-bansko

Надпреварата в Банско донесе много радост и две нови купи в колекцията на Антон Томов

Като пълни доминанти се изявиха самоковските скиори – момчета и момичета до 16 години, на състезанията по слалом и гигантски слалом за купа „Пирин”, състояли се на отлично подготвената писта „Чалин валог” в Банско.

Двойни победители в надпреварите станаха Антон Томов и Ева Вукадинова, а веднага зад Вукадинова в слалома се нареди Никол Николова. Шести и осми зад Томов в слалома завършиха Георги Конярски и Георги Асенов, последният зае 9-о място в гигантския слалом.

Още три медала грабнаха скиорите в категорията до 14 г. Сребро и бронз в слалома и гигантския слалом заслужи Георги Морунов, а Стефан Ярловски завърши втори в гигантския слалом и 6-и в слалома. Мартин Ярловски записа 11-а и 12-а позиция, Влади Владимиров пък бе 10-и и 16-и.

Мартина Иванова остана на косъм от място в призовата тройка при 14-годишните, като на два пъти даде четвърти резултат. Белослава Маджарова пък остана 9-а в гигантския слалом.

Всичките самоковски скиори – участници в надпреварата за купа „Пирин”, са представители на клуб „Боровец” и са ученици в СУ „Никола Велчев” в рилския град (без Ева Вукадинова).