Назначават 35 сътрудници по охраната към полицията в Благоевград, заплатата тръгва от 550 лв., бивши военни и ченгета с предимство

 

04-01-00

Румяна Бъчварова и директорът на ОД на МВР в Благоевград Николай Хаджиев минути след приключване на работната им среща

 

35 сътрудници по охраната с основна заплата от 550 лв. ще бъдат назначени на работа в ОД на МВР – Благоевград. Това става факт със заповед на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова, която преди два дни проведе работна среща с ръководството но дирекцията.

Щатните бройки ще бъдат разпределени поравно в 7-те районни полицейски управления на областта – по 5 във всяко. Сътрудниците по охраната ще бъдат назначени като лица, работещи по трудово правоотношение, като предимство ще имат бивши полицаи и военни. Привличането на бивши служители обратно в системата на МВР ще спомогне за планирането на патрулите и извеждането на повече служители в малките населени места.

600 сътрудници пък ще бъдат назначени по охраната и на границата, като средствата за облекло, оборудване и заплати за тях ще бъдат осигурени с европейски средства. Целта на предприетите мерки на МВР е извеждане на терен на повече полицейски служители и засиленото им присъствие в обезлюдени и малки населени места.

От началото на месеца стартира 3-месечна специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, като за нейното финансиране 5 000 000 лв. са предвидени за текущи разходи, а 2 000 000 лв. – за закупуване на 278 нови моторни превозни средства. От тях 8 автомобила бяха отпуснати за ОД на МВР – Благоевград, обяви при последното си работно посещение в Югозапада министърът в оставка Румяна Бъчварова.

Припомняме, че обратно в полицията се върнаха пенсионираните топкриминалисти Янко Стамболиев и Виктор Арабаджиев, които започнаха работа на пропуска в полицейската дирекция.