„Пирин” нокаутира шампионите от Добрич, в основата на успеха отличната игра на блокадата, донесе им 14 точки

 

 Владимир Лобутов внесе спокойствие в отбора, смята треньорът на разложани

14-14-01-pirin-rz-1

„Пирин” (Разлог) записа успех №10 в Суперлигата, след като разби с 3:0 (25:18, 25:14, 25:19) „Добруджа 07” (Добрич) в мач от 13-ия кръг на Суперлигата пред собствената си публика в зала „Септември”. След успеха играчите на Иван Дурев изместиха шампионите от третата позиция в класирането.

В основата на успеха на домакините от Разлог беше успешната игра на блокада, която им донесе 14 точки и изключителният начален удар, от който отбелязоха 13 директни точки. За сметка на това играчите на „Добруджа” не успяха да се противопоставят на съперника си и направиха едва 5 блокади за целия мач, забиха и само 4 аса.

Срещата започна с подем в играта на „Добруджа 07”, но нещата се обърнаха рязко още в средата на първия гейм. След това домакините не изпитваха никакви затруднения. За сметка на това в полето на шампионите беше пълен хаос. Треньорът Мирослав Живков не успяваше да намери противодействие на мощните атаки на Венцислав Георгиев и компания.

Диагоналът Венцислав Георгиев заби 17 точки (2 аса, 4 блока, 55% ефективност в атака), а Георги Елчинов добави 16 точки (6 аса, 2 блока, 55% позитивно посрещане, 59% ефективност в атака). Жулиен Георгиев реализира 8 точки (32% ефективност в атака).

В следващия кръг на 24 януари (вторник) „Пирин” гостува на „Тетевен Волей”, а „Добруджа 07” приема „Арда” (Кърджали) в Добрич.

След срещата треньорът на домакините от Разлог Иван Дурев разкри тайната на успеха.

„Момчетата заслужиха победата. Още от началото на сезона ние наблягаме на силен сервис и стабилна блокада, това ни донесе успеха в този мач. Искам да похваля и нашия скаутмен Боби Николов, който се справи блестящо с разучаването на „Добруджа”. Новият ни разпределител Владимир Лобутов има още какво да изчисти в играта си, но се вижда, че се справя добре. Той внесе спокойствие в нашия отбор”, сподели след победата треньорът на „Пирин” Иван Дурев.

 

Снимка:

Волейболистите от Разлог спечелиха 14 блокади и 13 аса