Кметът Владимир Москов: Санираме 22 блока в Гоце Делчев за 18 млн. лв.

 

08-01  vladimir-moskovОще 22 блока ще бъдат санирани за 18 милиона лева тази година в Гоце Делчев, съобщи кметът Владимир Москов. Жилищата са предимо в жк „Юг” и жк „Дунав”, а средствата са осигурени от националната програма. „Вече са подписани договорите и споразуменията между общината, сдруженията и финансиращата банка и очакваме превода на осигурените  средства”, уточни кметът Владимир Москов. Градоначалникът заяви още, че търговете за избор на изпълнители на поръчките са минали без обжалване, като само за две от тях – жк “Дунав“, бл.9, бл.10, бл.11, бл.12 и ул. „Шипка” №7, ул. “Пенчо Славейков” №16, ул. “Пенчо Славейков” №18, процедурата е била прекратена, тъй като нито една от подадените оферти не е отговаряла на изискванията. Приблизителният срок за приключване на изпълнението е три месеца от подписване на договорите. Задължение на фирмите е всяка фаза на изпълнение на договорите да бъде съгласувана със сдружението на собствениците посредством техен упълномощен представител, обясниха от общинската админинистрация в Гоце Делчев.

„Интересът към санирането е изключително голям. Регистрирани са още 100 сдружения на собственици в града, които също кандидатстват за включване в тази програма. Очакваме през пролетта да се регистрират и още сдружения на собственици”, обяви още кметът Владимир Москов.

Припомняме, че с тържествен водосвет и официална церемония на 25 октомври 2016 г. в Гоце Делчев бяха открити първите два санирани блока – „Кокиче“ и „Иглика”, на улица “Бяло море”. Тогава кметът Владимир Москов посрещна заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областния управител Бисер Михайлов и заместника му Асим Адемов, както и двамата народни представители от ГЕРБ Георги Андонов и Даниела Савеклиева, с които заедно прерязаха лентата на санираните жилища. За всеки апартамент при санирането на въпросните два блока в Гоце Делчев държавата вложи средно от 7 до 10 000 лева.