Превозвачът Георги Андонов от 6 г. заделя по 50 ст. за храна на гълъбите в Самоков, призна: Чакат ме като по часовник, обичат ме

16-01-04-05534-copy

Транспортният превозвач Георги Андонов от 6 години храни гълъбите на паркинг в Самоков. Необичайна гледка на мъж и ято диви гълъби около него събира погледите на минувачите. Андонов седи всеки ден с личното си МПС на паркинга срещу МБАЛ – Самоков, на който чака клиенти за транспортни услуги. а около него винаги има десетки гълъби.

16-01-04-105846-copy

Всяка сутрин, още щом забележат, че Георги пристигне, гълъбите започват да кръжат около него. Птиците доверчиво кълват трошици от ръцете му, кацат по ръцете, по раменете, по главата му. Той им дава семена, а понякога хваща някой от тях и го целува. Хората се спират и го снимат. “Като видиш, че някой те чака, че някой е свикнал с теб, е приятно. Това е същото, като да си отидеш вкъщи и жена ти да те чака“, казва Георги.

„Всяка сутрин заделям по 0.50 ст. за хляб за гълъбите. Храня ги по два пъти на ден. Не пуша, не пия, а обичам животните много. Започнах да им давам хляб преди 6 години. Давах на гълъбите трохи, а те постепенно свикнаха с мен. Сега ме чакат всяка сутрин в 8 ч.”, разказва Георги. Според него птиците не се доверяват на всеки, макар че доста хора идват да им хвърлят семена. Той прекарва около час с тях и с интерес наблюдава навиците им. Казва, че вече толкова е свикнал с тях, че не иска да пропуска нито ден.

“Не ви ли е страх, че някой може да ви клъвне?”, интересуват се двама малчугани, които спират до Георги да погледат птиците. Той ги поглежда изненадано и отговоря: “Те ме обичат!”.