Читателите ни пишат: Гери Кръстева: Коли паркират на тротоара на Минчовия площад в Дупница, мачкат новите плочки за 6 млн. лв.

 

 

18-03-01-1-8100082_o 18-03-01-2-0784_o 18-03-01-3-4534„Ето как се паркира в центъра на Дупница на тротоара”. Този текст, придружен със снимки на нарушителите, окупирали тротоара в района на Минчовия площад, изпрати на фейсбук страницата на в. „Вяра” нашата читателка Гери Кръстева.

Проверихме на място как стоят нещата. Куриозното беше, че въпросните коли, заснети от читателите, на другия ден бяха отново на същия тротоар, пазейки зорко поставения като за украса знак, забраняващ престоя и паркирането. На знака има и табелка, напомняща за паяка, който действаше в Дупница до скоро.

Припомняме, че тротоарите в района все още минават за чисто новички за дупничани. В началото на януари 2015 година районът беше превърнат в строителна площадка, тъй като течеше мащабен проект за реконструкция на широкия център в Дупница. От община Дупница се гордеят особено много с променената визия на централната градска част, за която бяха платени 6 млн. лв. Въпросът обаче е още колко дълго новичките плочки ще понесат ролята си на паркинг?

Снимките предизвикаха и коментари. „Безобразие”, написа Даниела Димитрова. Стефан Бакалов беше категоричен: „Те имат работа в магазина и понеже не могат да влязат вътре с колата, спират на тротоара!!! Кмето у наше село им вика СЕЛЯНДУРИ!!!” Ивайло Димов вдигна червен картон.

Боян Боянов пък се обяви в защита на нарушителите: „Хора без работа и само снимат с телефоните. Не знам кво печелите от това да създавате проблеми на други хора!”

 

СНИМКИТЕ

 

1 и 2 Снимки на колите нарушители, изпратени ни от читатели.

3 На място се уверихме, че има знак, забраняващ паркирането.