Лукарски: Няма лошо да има ревизия, стига да не е със самоцел и свързана с отмъщение

 

19-12-02-lukarski„Няма лошо да има ревизия, стига да не е със самоцел и свързана с отмъщение. Да не забравяме, че всеки мандат свършва и идва нов, а този на служебното правителство е и по-кратък”, коментира председателят на СДС и бивш министър на икономиката Божидар Лукарски. Отговорът дойде след въпрос във връзка с предстоящите ревизии, които бившият премиер Бойко Борисов заръча на служебния министър-председател проф. Огнян Герджиков при предаването на властта в петък.

„Не се притеснявам да изскочат скелети, иначе нямаше да стана министър”, допълни още Лукарски, като даде оценка на стореното от него с реални цифри: ”Аз мога да кажа какви са числата, а те са много добри. На второ място по ръст на икономиката сме в Европейския съюз. За 2015 г. имаме 3% ръст на икономиката, а към настоящия момент има отчетен ръст от 3,2%, безработицата е под 8%, увеличение с 3% за 2015 г. на индустриалното производство”.

На въпрос как ще коментира думите на Радан Кънев, че ще изгражда „нова икономика, основана на пълната свобода на малкия и среден бизнес от партиен рекет, мафиотски натиск и партийни обръчи от привилегии при обществените поръчки”, Божидар Лукарски заяви: „Аз не съм учител по литература да давам оценка на литературни съчинения, каквито са на Радан. Всеки се бори за нова икономика, никой не се бори за стара. След като има растеж, очевидно, че натискът, доколкото го има или е имало, е станал по-малко. Едно от нещата, които направихме за малкия и среден бизнес, са 40 процедури, които изискваха разрешение от чиновник, а сега стават само с уведомление.

Разделението на блока и шансовете му да влезе в новия парламент след предстоящите избори Лукарски коментира така: „Има опасност, но колко е реална, зависи от нас. Мисля, че РБ твърдо ще участва в следващия парламент.

 

Снимка:

Божидар Лукарски