ЦИК отсече – омбудсманът на Кюстендил Васил Иванов е председател на РИК, заместници са Ал. Колева от ДПС и Л. Стоилков от РБ

 

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8%d0%bc%d0%b5

Васил Иванов – председател на РИК

Омбудсманът на Кюстендил Васил Иванов ще е председател на Районната избирателна комисия, отсече ЦИК, като утвърди състава на комисията. От 4 февруари, когато РИК – Кюстендил започва работа, на Васил Иванов ще тече служебен неплатен отпуск от мястото като обществен посредник. На спорните места за заместник-председатели ще бъдат Александра Колева от ДПС и Любомир Стоилков от Реформаторския блок, а секретар – Симеонка Манова от квотата на БСП.

На консултациите при областния управител не бе постигнато съгласие между участниците по отношение на заместник-председател на Районна избирателна комисия в Десети изборен район – Кюстендилски. За поста имаха предложения ДПС, Реформаторският блок и “Атака”. Така членове на комисията остават Константин Дингозов, Десислава Ангелова, Десислава Костадинова-Стоянова от квотата на ГЕРБ; Марина Иванова от „БСП – Лява България”; Миленка Стоянова от ДПС; Силвия Генкова от ВМРО; Иван Мишков от “Атака”; Ивайло Анастасов от ББЦ (БДЦ); Десислава Шопова от АБВ. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.
Със заповед на кмета на община Кюстендил Петър Паунов бяха определени 111 избирателни секции на територията на общината за предстоящите парламентарни избори на 26 март 2017 г. 61 от секциите ще бъдат разкрити на територията на град Кюстендил. Предвидени са по една секция в Дома за хора с физически увреждания, Многопрофилната болница за активно лечение и в Специализираната болница за рехабилитация. Останалите избирателни секции ще бъдат разкрити в малките населени места от Кюстендилска община.