Home Новини България БСП гласува историческа промяна за Корнелия Нинова и наследниците й!

БСП гласува историческа промяна за Корнелия Нинова и наследниците й!

1486204236-dsc-0900jpg
Всеки председател на БСП ще може да бъде начело на партията максимум два мандата или общо осем години. Това решиха социалистите във втория ден на 49-ия си Конгрес, предаде Нова телевизия.

Освен това, лидерът ще бъде избиран от партията, а не Конгреса, както беше досега.
Очаква се червените да лишат старите си лица от депутатски места, като въведат мандатност и за тях. Народните представители ще могат да изкарват най-много три мандата в пленарна зала.
Промените предизвикват известно напрежение в редиците на червените.Самата Нинова призна, че днес е много важен ден за БСП, а социалисти твърдят, че тя ще доведе докрай своята битка за промяна в партията.

Председателят на БСП ще се избира от цялата партия, това реши конгресът на червената пратия, който провежда второто си заседания в НДК. Председателят на социалистическата партия ще може да бъде избиран най-много за два последователни мандата.

“За” това предложение гласуваха 483 делегати, 86 бяха “против”, 37 – “въздържали се”.
Това е единият революционен стълб в организационната реформа на соцлидера Корнелия Нинова, който се очакваше да предизвика бурни реакции на втория ден на 49-ия конгрес на БСП.

Най-големите противници на реформата “Нинова” се оказаха от Софийската организация на БСП. 47 от 86-те делегати, които са гласували “против”, са от столичната БСП. От тях дойде и вчерашното предложение промените в устава да отпаднат от дневния ред на конгреса, което бе отхвърлено от залата. Срещу тази промяна в устава са били изказванията на проф.Захари Захариев, проф.Ваня Добрева.

error: Хубав ден :)