Борисов разкри за нелеп сакатлък с Валери Симеонов на границата

Бившият премиер обясни защо са останали много несвършени неща по време на кабинета му

136-04-01 Бойко Борисов

Другите партии непрекъснато ни обвиняват за това, което не сме свършили, а това, което сме направили, искат да си го припишат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със структурата на партията. Той даде за пример Патриотичния фронт и съпредседателя му Валери Симеонов, които често са критикували правителството, въпреки че двете партии са си сътрудничели.

Борисов се ядоса и на явната кампания, която се води срещу ГЕРБ, докато местните структури не предприемат нищо. „От хиляда санирани блока един прокапа, но покажете какъв скапан беше. Каква беше „Тракия”, какви бяха мостовете. Народът се изтрепваше по тях. Всичко беше изгнило, като юфка. Всичко това целево се направи. И вие търпите да ни атакуват. Това, което сме направили, никой не го е правил преди нас. То е съизмеримо с най-доброто строителство, което имаме. Като разкрихме тунела на Витиня другарите под мазилката бяха сложили торби от цимент и така го бяха замазали. Те успяха да намерят един протекъл блок в дъждовете. Аз съм бил на поне 50 блока. Хората излизат и ми дават ключовете, няма нито един репортаж за това. Целево се бие по ГЕРБ, за да се осигури максимално медийната подкрепа на тези хора, защото не давахме пари по изборите. Сега ни принуждават или ще плащате или ще ви хейтваме денонощно”, каза Борисов.
По думите му, собствеността на медиите е отишла в различни ръце, които сега ги използват за атаки по партията. Това е безспорен факт, категоричен е той.
„Проблема ми е, ние да си чистим нашата къщичка. Ние трябва да си създадем такива условия, че като вървим по улицата, да ни спрат и да ни кажат това е хубаво, но направете и това”, каза Борисов.
Борисов обясни и защо има все още много несвършени неща. По думите му, това е така, защото ГЕРБ са управлявали в коалиция. Също така е имало лица, които не са искали да поемат отговорност, влизайки в управлението, но са се изявявали като главни критици на дейността на правителството. Именно те си приписват успехите през изминалото управление, а негативите оставят на ГЕРБ.
България има най-малко мигранти в ЕС. Проблемът е решен. „Вижте какво става в Гърция, Вижте какво става при моя другар Виктор. Там има над 30 000 мигранти”, посочи Борисов.
Бившият премиер благодари на Валери Симеонов за съдействието, което е оказал при изграждането и инспектирането на оградата по границата, наричайки го “контрол на качеството”. Съпредседателят денонощно е обикалял около съоръжението, за да следи за неговата изправност. “Той се преби с джипката – нещо, което остана скрито от медиите тогава”, разкри Борисов за инцидент със Симеонов.