Веско Цинзов № 1 на Балканиадата по ски бягане в Босна и Херцеговина

 

24-15-02-veselin-cinzov

Самоковeцът Веселин Цинзов стана двукратен носител на Балканската купа по ски бягане, след като спечели два златни медала на състезанието в Босна и Херцеговина.

Националът бе най-бърз на 10 и 15 км свободен стил в 4-тия кръг от надпреварата и заслужено се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Така Веско увеличи перфектната си серия на Балканите на 6 поредни успеха, след като бе № 1 и в четирите старта в Сърбия и Гърция по-рано през януари.

С отличното си представяне в бившата югорепублика българинът бе откроен от местните печатни издания, които останаха очаровани от спортната форма на състезателя и от всичките му изяви в двата дни от надпреварата.

Рекордни класирания за сезона – две шести места, постигна друг представител на “Рилски скиор” – Симеон Огнянов. Божидар Димитров пък се нареди 12-и и 14-и.

Отлично при дамите се представи постоянно прогресиращата Христина Митева. Ученичката в СУ “Никола Велчев” в рилския град завърши трета и грабна бронзовия медал на 5 км, а 24 часа по-късно за малко да дублира постижението си, пресичайки четвърта финалната линия.

 

На снимката: Веселин Цинзов