Бомбата е факт – “Рилски спортист” нокаутира шампиона “Лукойл” със 75:66 насред Правец

Ди Джей Шелтън съсипа шампионите с 26 точки и 12 борби, самоковци догониха “Балкан” и “Берое”

24-13-01-igrachite-na-rileco

Сензацията в Националната баскетболна лига е факт! Правещият не особено силен сезон тим на “Рилски спортист” удари със 75:66 шампиона “Лукойл Академик” насред Правец и нанесе първо домакинско поражение на “студентите” за сезона.

Преди мача букмейкърите не даваха почти никакъв шанс на четата на Людмил Хадожисотиров, но с великолепна отборна игра и непримиримост Йордан Бозов и компания нанесоха своя нокаутиращ удар. С 8-ия си успех в елита “Рилецо” запази 5-ата си позиция кръг преди края на редовния сезон с 23 точки. В последния кръг “скиорите” приемат втория “Академик” (Пд), което е удобен момент да влязат в четворката, тъй като третият “Берое” (24) посреща четвъртия “Балкан” (24) под Аязмото.

В палач на “Лукойл” се превърна новото попълнение на гостите Ди Джей Шелтън. Здравият като скала американец разби представите на домакините що е това баскетбол с великолепен дабъл-дабъл, 26 точки, 12 борби, 4 откраднати топки и 2 асистенции, оформили запомнящ се КПД от 31 пункта.

Впечатляващо включване в игра направи и другото ново име в състава на носителя на Купата – Тони Уудс. Янкито започна срещата като резерва, но след влизането си в игра изпъкна с 10 точки и 9 борби. Еван Бруинсма завърши с 14 т. и 6 овладени топки, а капитанът Бозов допълни 10 т. и 7 борби, въпреки че нямаше ден в стрелбата от близко разстояние.

“Поздравявам отбора с постигнатата победа! Да лимитираш “Лукойл” в тяхната зала до 66 точки си е доста добро постижение. В нападение обаче имаме още доста резерви. Момчетата имат много по-голям потенциал от това, което показват и индивидуално, и като отбор. Бяхме концентрирали върху това да играем правилно и в нападение, и в защита. Казах им, че ако правим това, резултатите ще идват сами. Най-много ми харесаха отборният дух и старанието на играчите, въпреки че на моменти си позволихме и много детински грешки. Но това е баскетболът, случва се. Сега момчетата играха мъжки и се бориха до края, а това беше най-важното”, щастлив бе след края на битката в Правец наставникът на “Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров.

 

На снимката: Играчите на “Рилецо” (в синьо) отстреляха “студентите” с великолепна отборна игра