Исмаилов: Целта ни е да имаме турски премиер в България

orhan-19

Председателят на Народна партия ”Свобода и достойнство” Орхан Исмаилов и на партия ДОСТ Лютви Местан говориха пред турски медии в София. По думите им те ще прескочат бариерата от 4 процента за парламента.
В своето изказване  Орхан Исмаилов каза, че е бил представител на етническите малцинства  като заместник-министър на отбраната. “Целта ни е да имаме турски премиер в България”, каза новият лидер.
Двамата лидери говориха пред Турската национална телевизия TPT и турската държавна новинарска агенция.
Малко по късно Орхан Исмаилов говори и пред  bTV. Ние сме български партии, които  работят и правят политика в България. Няма как да сме проекция на еди кой си. Чувал съм, че Касим Дал е близък с Ердоган, но не значи, че сме проект на Ердоган и Турция. Ако някой има такава информация, нека се сезират органите. И в този случай нашето място не е в българската политика, каза той.
Нашата идея е да дадем на гражданите алтернатива, възможност. Като няма алтерантива те отиват при партията, която държи мотопола – задкулисието, монополирания вот. Нашата битка продължава. Направихме този фронт ДОСТ, за  да разбием модела., обясни Орхан Исмаилов.
Ние сме против задкулисието, монопола, което не се прави само от ДПС. Имаме желанието да поставим началото на един модерен граждански патриотизъм. Той има обединителна линия, а не разделителна, смята Исмаилов.
И за мен преди две години говореха, че съм турски агент. Такъв ли съм? Има си компетентни органи. Ако има капка съмнения, няма да съм тук. Ние сме български граждани, защитаваме интересите на България. Не съм проект, на когото и да било. Защитавам интересите на България, категоричен бе той.
Искаме да разширим десноцентристкия фронт в българското пространство. Разчитаме на всички български граждани – у нас и в чужбина посочи той и изрази убеденост, че ще влязат в парламента.