Ето защо този спорт е различен! (Видео)

Брутални забивки, но и чувство за вина в мачове от последния кръг в Серия А1

cvetan_sokolov_branimir_grozdanov

Цветан Соколов и Бранимир Грозданов бяха съперници в последния си мач в Италия

По време на междинния 22-ри кръг в италианската Серия А1 в два от мачовете се получиха любопитни ситуации след силни забивки, пише bgvolleyball.com.

По време на двубоя между лидера „Кучине Лубе” (Чивитанова) и „Бундже” (Равена) нападателят на домакините Цветан Соколов заби с всичка сила в главата на пуерториканеца Маурис Торес, след което българският ас отиде при “пострадалия”, за да се увери дали е добре (както може да се уверите от видеото).

В друг мач от кръга френският ас на „Азимут” (Модена) Ървин Нгапет буквално нокаутира сръбския разпределител на „Джи Груп (Монца) Никола Йовович след мощна атака. Френският национал веднага притича от другата страна, за да помогне на пострадалия, който се срина на земята след “бомбата” (видео от ситуацията вижте след текста). И докато Нгапет оказваше помощ на “жертвата” си, коментаторът на мача възкликна: “Ето защо този спорт е различен!”.

Двубоят между „Джи Груп” (Монца) и „Азимут” (Модена) бе доста интересен, като шампионите се наложиха с 3:2 (23:25, 25:13, 22:25, 28:26, 15:10), след като на два пъти изоставаха в геймовете. Отборът на „Модена” бе изведен от досегашния асистент Лоренцо Тубертини, а с 24 точки най-резултатен бе Лука Ветори (4 аса, 1 блокада, 46% в нападение). Нгапет добави 22 (3 аса, 4 блокади, 44% в атака). За домакините от Монца 24 точки отбеляза германецът Кристиан Фром (1 ас, 2 блокади, 49% в атака).

Видео