Великолепен Краси Анев помогна на щафетата за 9-о място на световното в Австрия

 

34-15-02-anev-vliavo-prodaljava-daСамоковският ас Красимир Анев помогна на националния квартет да завърши на призовото 9-о място в щафетата на 4х7,5 км на световното първенство в австрийския зимен център Хохфилцен.

Анев, който се пусна първи от нашите по трасето, за пореден път показа, че се намира в отлична форма. 29-годишният биатлонист използва само един допълнителен патрон и с отлично бегово време предаде щафетата трети – само на 12 сек зад временния лидер Германия (Ерик Лесер).

За съжаление младият Антон Синапов се пропука, допусна грешки при втората си стрелба и дори въртя наказателна обиколка. Това лиши „трикольорите” от шансове за още по-челно класиране, но все пак последните два поста – Михаил Клечеров и Владимир Илиев, стреляха безупречно и изведоха щафетата ни до място в първата десетка.

Световен шампион стана тимът на Русия в състав: Алексей Волков, Максим Цветков, Антон Бабиков и Антон Шипулин. Сръбърните медали станаха притежание на французите, а бронзът остана за домакините от Австрия. Пред „лъвовете” се вклиниха още Германия, Италия, Украйна, САЩ и Норвегия. Зад Краси Анев и компания пък останаха цели 15 тима, включително селекциите на Чехия, Швеция, Словакия и Канада.

 

На снимката: Анев (вляво) продължава да изумява с представянето си от началото на сезона