500 чужди и наши плувци мерят сили в Благоевград

 

????????????????????????????????????

Първи международен турнир по плуване „Пирин“ – Благоевград, ще се проведе в общинския закрит 50-метров басейн в Спортен комплекс „Пирин“. Състезанието ще бъде в рамките на два дни – 25 и 26 февруари. В престижното издание ще вземат участие около 500 участници от различни държави. Ще има представители на плувни клубове от България, Македония, Сърбия и Косово. В състезанието ще се включат плувци от различни възрастови групи – от деца до мъже и жени. Надпреварата ще започне в 09:30 часа на 25 февруари, а официалното откриване на турнира е от 16:30 часа същият ден.

Турнирът е част от календара на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“ и ПК „Пирин“. На събитието са поканени генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове, председателят на БФПС Георги Аврамчев, Мая Лехчанска – главен експерт в ММС и др. За 2017 година в календара на Българската федерация по плувен спорт е заложен още един турнир от висок ранг в Благоевград. На 15-16.07.2017 година ще се проведе Държавно лично отборно първенство „Деца“.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“  беше открит в края на 2015 година.

Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.