Броени дни до старта на кинопанорамата „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“ Банско 2017

 

%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0-%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%beЗимният ски курорт Банско събира киномани, любители на екстемното и белите спортове в дните на кинопанорамата „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“. От 22 до 25 февруари от 18,30 ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филмови ленти за ски и сноуборд – олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи линии.

В тазгодишното издание на зимното кино са включени 12 завладяващи заглавия на продукции от Канада, Италия, Франция, Норвегия, Испания, Австрия и Полша. Героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда, ще ни разкрият докъде се простират възможностите и рисковете, колко струва страстта към планината и колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри.

Зрителите ще могат да се пренесaт на уникални места за ски и сноуборд на остров Шпицберген отвъд Северния полярен кръг, ще съпреживеят спускания със ски от осемхилядници в Хималаите, Канада, Сибир, Исландия, Антарктида и Алпите.

Организатори на кинопанорамата „Snow Cinema – филми за ски и сноуборд“ са община Банско и сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“.

Три култови заглавия ще бележат откриването на снежния филм фест в Банско – „Затъмнение” (Канада, 2015, Антъни Бонело), „Лео Гасперл и елегантността на завоя” (Лука Бих, Андреа Бруньоли, Италия) и „Грабнат от Еверест” (Норвегия, 2007, Ларс Нилсен). Входът е свободен.