Досегашният зам. областен управител на Пиринско Асим Адемов се върна на работа като школски шеф, уволненият от кмета Камбитов Ст. Христов зае мястото му

35-03-01-%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bc-%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%b2-jpeg
Асим Адемов

Зам. областният управител на Благоевград Асим Адемов застава начело на училището в гърменското село Долно Дряново. Това се случва, след като вчера той бе официално освободен от поста си със заповед на служебния премиер Огнян Герджиков. Пред „Вяра” Асим Адемов коментира, че въпреки всичко животът продължава и място за притеснения няма.

 

„Доволен съм от работата си на зам. областен управител в Пиринско. Не се притеснявам, че съм отстранен от поста, тъй като това са нормални неща, които се случват при всяка една смяна на правителството. Добрата новина е, че мястото като директор на училището в с. Долно Дряново ми се пази и още от утре (б.р. днес) се връщам на работа там. Работата с учениците ми липсваше през времето, в което бях зам.-губернатор и факта, че отново ще бъда сред тях, ме радва изключително много”, лаконичен бе Асим Адемов. Новината за отстраняването на Асим Адемов бе потвърдена и от губернатора на Пиринско Валери Сарандев, който поясни, че новият зам. областен управител на негово място е Стоян Христов. Другият зам. областен управител Анна Бистричка за момента остава на поста си, конкретизира още Сарандев.

Припомняме, че Стоян Христов започва кариерата си на държавен чиновник именно от Областна администрация-Благоевград веднага след студентската скамейка в Софийския университет. В екипа си го назначи бившият губернатор и експолицейски шеф Владимир Димитров. По време на мандата Христов отговаряше за административното обслужване и контрол на общинските съвети в региона. След това Стоян Христов бе юрист в Общинската администрация в града. Изкара първия мандат на кмета Атанас Камбитов, след което той изненадващо го отстрани от поста. Христов обаче спечели делата за дисциплинарно уволнение и бе възстановен на длъжност от съда. Въпреки всичко се стигна до напускане по взаимно съгласие от екипа “Камбитов”.