Официално! Лидерът на ГЕРБ Ивайло Константинов и Иван Ибришимов влизат в парламента, Дупница с двама депутати от 20 години насам

Ивайло Константнив

Лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константнив и д-р Иван Ибришимов от БСП сядат на 100% зад депутатските банки. По 2 мандата в Кюстендилско получават ГЕРБ, които победиха в областта, и БСП.

Иван Ибришимов

Другите 2-ма избраници от 10-и МИР са кюстендилецът Кирил Калфин от ГЕРБ и спуснатият от Пернишко Валери Жаблянов, които бяха водачи на двете партии. Това потвърждават официалните резултати за разпределението на депутатите от различните многомандатни избирателни райони. Централната избирателна комисия публикува вчера списъка с мандатите по партии, които със сигурност влизат в Народното събрание. След 1997 година Дупница отново е с 2-ма представители в парламента.

Кирил Калфин

Припомняме изявлението на Ивайло Константинов дни след изборите: „Радвам се, че всички граждани оцениха това, което искахме да стигне до тях като послания. Постигнахме един забележителен резултат”. По думите му на територията на областта е имало сравнително лоялна кампания, но в национален мащаб кампанията на опонентите била такава, че непрекъснато са вкарвали ГЕРБ в обяснителен режим. „Спазвайки нашата стратегия, ние стигнахме до хората и обяснявахме това, което сме направили, както и това, което предстои да направим”, каза Ивайло Константинов пред „Фокус”. По думите му предстои много работа. „Държавата вече е достатъчно финансово и икономически стабилна, че да води до ръст на доходите, до по-високо качество на живот, а това е предпоставка за задържане на младите хора в региона и страната”, каза Ивайло Константинов. Той ще води и днес сесията на местния Общински съвет в Дупница. Константинов ще напусне ОбС, след като бъде свикано новото 44-то Народно събрание. На неговото място в дупнишкия Общински съвет влиза д-р Матей Попниколов.