Кметът Владимир Джамбазов раздава на пенсионерите от Долна баня парични помощи и пакети с храни

Владимир Джамбазов

Владимир Джамбазов

За предстоящите Великденски празници по решение на общинския съвет в Долна баня с председател Лиляна Драганова кметът на общината Владимир Джамбазов зарадва пенсионерите от рилския град с парични помощи. Хората от третата възраст с пенсия до 300 получават по 30 лева, а тези до 400 лева по 20 лева.

И тази година пак за Великден от общината ще бъдат зарадвани с празнични торби с различни хранителни продукти 750 пенсионери, инвалиди, социално слаби и болни хора. В традиционният празничен подарък задължително има червени великденски яйца и козунак.

За боядисването на яйцата, направата на торбите и тяхното разнасяне по домовете на долнобанци и тази година се погрижиха жените от пенсионерския клуб „Надежда“ с председател Атанаска Лазарова.

Традиционни празнични торби с ароматен долнобански козунак от фурната на местната Потребителна кооперация „Напредък“, два комплекта бои за яйца и празнична картичка пък раздаваха в клуба на инвалида на всеки член на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ с председател инж. Светла Стоименова.