Дупнишкият депутат д-р И. Ибришимов изплаща 2 кредита – от 100 000 евро и 50 000 лв., Савеклиева от Благоевград с лизинг за автомобил от 49 600 лв.

Иван Ибришимов

Георги Динев от Петрич със 109 526 лв. задължения към банка, съпругата на Мацурев от Банско съдружник в 2 фирми

Народният представител от „БСП за България” от Кюстендилски избирателен район – дупничанинът д-р Иван Ибришимов, обяви 2 кредита в банкови институции в декларацията си по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Единият е в размер на около 50 000 лева и е сключен с ДСК, а другият е в Райфайзен банк за около 100 000 евро.

Д. Савеклиева
Кирил Калфин
В. Жаблянов

Към датата си на избиране депутатът от Дупница е обявил 50% съдружие в ГППИДП „Д-р Иван Ибришимов“ ООД.

Заместник-председателят на Народното събрание, избран за депутат от Кюстендилски регион от квотата на социалистите – перничанинът Валери Жаблянов, е записал, че към датата си на избиране няма участия в търговски дружества, не развива дейност като едноличен търговец, освен това не е обявил и кредити пред финансови институции.

Богдан Боцев
Ал. Мацурев
Тома Томов

Подобна е декларацията и на Кирил Калфин, дългогодишен депутат от ГЕРБ-Кюстендил. Областният координатор на партията е заявил, че не заема длъжност, която съгласно Конституцията и специалния закон е несъвместима с положението му на лице, заемащо публична длъжност.

Георги Динев
Ал. Манолев
Стефан Апостолов

Колегата му от Благоевградския избирателен район Александър Манолев е записал 20 000 лева потребителски кредит, като не посочва пред коя банка е той. По-късно Манолев стана заместник-министър на икономиката. Синът на кмета на Симитли – футболният съдия Стефан Апостолов, е заявил участието си в осем търговски дружества, които е имал през последната една година. Той изброява „Енерджиинвест БГ“ ООД – 20%, „Био енерджи” ООД – 33,33%, „Дасвил Трейд“ ООД – 22%, „Марс“ ООД – 50%, „Васлар Трейд“ ООД – 22%, „Кос Груп“ ООД – 30%, „Снап Кар“ ООД -50% и „АСА СА“ ЕООД – 100%.

Елхан Айков
Делян Пеевски
Атанас Стоянов
Н. Бошкилов

През последните 12 месеца новоизбраният депутат е бил управител или член на органа на управление или контрол на „Марс“ ООД, „Снап кар” ООД и „АСА СА” ЕООД. Председателят на Общинския съвет на Петрич до 2017 г. Георги Динев от ГЕРБ пък е обявил кредит от 109 526 лв. в Алфа банк. Бил е управител или член на четири неправителствени сдружения – ОФК „Беласица Петрич“, „Сдружение за гражданско управление и контрол на община Петрич“, „Балканска младежка организация – Развитие“ и Фондация „Фонд – Спорт за Петрич“. Има частен интерес към дейността на баща си Запро Динев чрез фирмите му ЕТ „Зида 92“, „Зида 92“ ЕООД, „Зида Билд“ ЕООД.

Депутатката Даниела Савеклиева е обявила потребителски кредит от 35 000 лева в Алианц банк, както и лизинг за автомобил от 49 600 лева пред EUROLISE AUTO.

Бившият заместник-кмет на Банско, избран от квотата на ГЕРБ, Александър Мацурев е обявил три ипотечни кредита в Райфайзен банк съответно за 97 478 лева, 105 290 лева и 55 333 лева. В графата за частен интерес към дейността на свързани с него лица е включил съпругата си Красимира Мацурева, която е съдружник в две фирми – „Аид Трейдинг“ ООД и „Булхолидей 2000“ ООД.  Баща му Иван Мацурев пък е управител и съдружник в „Атим Груп“ ООД, ЕТ „Иван Мацурев – Таим- 99“ и управител на „Булхолидей – 2000“ ООД. Сестрата на депутата Теодора Обецанова е съдружник в „Атим Груп“ ООД.

Народният представител от „БСП за България”, избран от Благовеград, Тома Томов е обявил участие като член или управител на търговското дружество „Наблюдател 2002“ ООД. Лидерът на БСП в Благоевградско и депутат в 44-тото Народно събрание Николай Бошкилов посочва кредитна карта от 10 000 лева в Обединена българска банка. Освен това развива дейност като ЕТ „Нико – Николай Бошкилов“. Има участие от 10% във „Вини – Бошкилов“ ООД и 50% в „Лотос Фистилър“ ООД. През последните 12 месеца е бил управител или член на управление и контрол на Национално сдружение „Български винарен борд“, Национално сдружение „Съюз свободни винари“ и на РЛВК „Пирин“.

Червеният депутат Богдан Боцев от Гоце Делчев декларира две кредитни карти за 5000 и 3500 лева пред „Първа инвестиционна банка” АД.

ДПС избраникът Елхан Кълъков е заявил кредит от 10 000 лева.  Той е и член на Управителния съвет на Сдружение ФК – село Плетена. В графата за частен интерес към дейност на свързани с него лица е записал съпругата си Еми Кълъкова като съдружник във фирмите „Дикчан-85” ООД село Сатовча – 50% , ЕТ „Еми Кълъкова“-село Плетена и 40% участие в „Престиж“ ООД – село Сатовча. Депутатът от ДПС Делян Пеевски е декларирал участие в три нови фирми. Това се разбира от декларациите му за конфликт на интереси, подадени в началото на мандата му на народен представител в 44-тото Народно събрание. На 12 май т.г. Пеевски е станал едноличен собственик на “Интръст” ЕАД. Капиталът на дружеството е 4 млн. лв., а дейността му е “инвестиционна и търговска дейност, сделки с недвижими имоти, търговско представителство и посредничество, както и извършване на всякакви други сделки и/или дейности, които не са забранени от българското законодателство”, сочи справка в Търговския регистър. Другата декларирана фирма е ИНТ ЕООД, чийто капитал е 1 млн. лева. Третото дружество, в което Пеевски декларира собственост, е Mercury Holding LTD. От декларацията не се разбира къде е регистрирано дружеството. Посочено е само, че той е придобил 10 хил. дяла.

Санданчанинът Атанас Стоянов от Обединените патриоти има ипотечен кредит от 22 000 евро в Пощенска банка. Той е член на УС на Сдружение с нестопанска цел „МИГ-Сандански“ и председател на Народно читалище „Отец Паисий 1919“ – град Сандански без възнаграждение. Депутатите от Югозапада са без конфликт на интереси, става ясно от подадените декларации.