Бившият кмет на Бобов дол Иван Георгиев и съпругата му рожденичка Милка поляха 60 години брачен живот, признаха: Не сме щастливи и за минута един без друг

 

 

Бившият кмет на Бобов дол Иван Георгиев и съпругата му Милка отпразнуваха двоен празник: своя юбилей – 60 години щастлив семеен живот и 81-вия рожден ден на Милка. Най-близките роднини и приятели дойдоха на празненството и весело коментираха:

Иван Георгиев и съпругата му Милка

„Облеклото на юбилярите ги подмладяваше, а грейналите усмивки по лицата им повишаваха празничното настроение”. Гостите и домакините вдигнаха наздравици с отлежала сливова ракия. Милка разказа за своето детство, протекло в с. Мали Върбовник, както и за усилията, положила да завърши Икономическия техникум в Кюстендил.

Като най-забележителни дати в живота си тя счита, че са рожденият й ден 20 май 1936 г. в с. Мали Върбовник и 10 октомври 1956 г., когато сключила брак със своя избраник Иван Георгиев. „С Иван имам шестдесет години и седем месеца щастлив семеен живот и нито една минута без него не съм била щастлива”. Милка разказа колко вълнуващи са били рожденните дни на на сина й, завършването му на Тютюневия техникум, а по-късно и на висшето си образование; моментът, когато става съпруг, а по-късно и баща на син футболист и дъщеря, вече балерина, и т.н., и т.н. Не пропусна да покаже и завоювани награди от сина й, снахата, внука и внучката.

С нетърпение съпругът й Иван Кирилов Георгиев от с. Големо село, чакаше и той да вдигне тост и да поздрави своята голяма и вярна до гроб съпруга, да й пожелае най-хубави неща, които дълги безсънни нощи преди това събитие е обсъждал.

Иван, след като глътна от чашката малко алкохол за успокоение, започна своята изповед: „Шестдесет години щастлив семеен живот имам благодарение на моята голяма любов с Милка”. Иван бързаше да не пропусне щастливите изживявания в семейството. „Големите професионални успехи, които съм имал, се дължат на нея. Тя ме вдъхновяваше и като директор на мината, и като кмет на Бобов дол. Без нея аз един ден не съм бил щастлив и няма да съм, затова й желая здраве и дълголетие!”.