Губернаторът на Перник Ирена Соколова влиза в екипа на еврокомисаря Мария Габриел, после се изстрелва в Европарламента

Ирена Соколова (вдясно)

 

 

  • Спрягат бившия областен д-р Александър Александров за пост в здравното министерство, освобождава депутатското си място на зам.-кметицата на Радомир Любка Димитрова

Областният управител на Перник Ирина Соколова влиза в екипа на българския еврокомисар Мария Габриел, съобщиха източници на вестник „Вяра”. По всяка вероятност работата за Габриел обаче ще бъде само генералната репетиция за Соколова, която след това се гласи да стане евродепутат.

Мария Габриел
Пламен Алексиев (вдясно)

„Често я виждаме в компанията на Габриел и най-приближените й хора”, съобщиха източници на вестник „Вяра” от ГЕРБ. Те добавиха, че предшественикът на Соколова в областна управа д-р Александър Александров, който я изпревари в листите и влезе в парламента, може да бъде назначен в Министерството на здравеопазването. Така той ще освободи мястото си именно на Соколова. Но тъй като тя гледа към Брюксел и Европарламента, най-вероятно няма да се възползва от овакантеното място. Така пътят към Народното събрание се ширва пред радомирската зам.-кметица Любка Димитрова.

В Радомир усилено се коментира, че кметът на общината Пламен Алексиев не пести усилия, за да помогне за наместването в депутатско кресло на Любка Димитрова, тъй като двамата са в много близки отношения.

Потърсихме Соколова да коментира пернишките рокади по върховете на властта, но тя не си вдигна телефона.