Пламен Стамболийски от Бистрица: Бившата ми приятелка от Яхиново ми открадна 2 телефона, буркани, DVD-то на покойния ми баща

  • Заради Иванка Георгиева останах и без работа, оплака се бившият миньор

43-годишен мъж от дупнишкото село Бистрица се оплака от бившата си приятелка, че го ограбила. Пламен Стамболийски дойде в редакцията на в. „Вяра”, настоя да разкаже случилото се и то да бъде публикувано. Пламен сподели, че вещите са били откраднати от 40-годишната Иванка Георгиева от с. Яхиново, която е безработна. Двамата се познавали от ученическите си години, прекарани в дупнишко училище.

„С Иванка Георгиева живеехме заедно в Бистрица от 2015 г. до 8 май тая година. По професия съм парнаджия, но сега съм безработен. Останах без работа заради нея. Работех в рудник „Бабино” и един ден тя не ме пусна да отида на работа. Нощна смяна бях и понеже бях на изпитателен срок, като не отидох на работа, не ме назначиха повече. През 2015 г. си купих сензорен телефон и тя ми го открадна, а миналата година ми открадна телефон „Нокия” 113. Открадна ми и DVD. То ми е от баща ми, който почина през м. март 2013 г. Няма ми и други неща в къщата – видео „Акай”, празни буркани. Бях й дал ключ, а може би не трябваше. Тя сега живее в Яхиново. Опитвам се да се свържа с нея и да й кажа да ми върне нещата, тя си затваря телефона. Обаждах се в полицията, идваха, направих жалба, но нищо”, каза Пламен Стамболийски. Бившият миньор уточни, че щетите, които е претърпял, са за над 100 лв. „DVD-то е 45 лв. сензорният телофон е 50 лв., взех го от заложна къща, а „Нокия”-та взех на изплащане за 2 г. от „Виваком””, пресмята бистричанинът.