Издирва се! Бившият миньор Георги Гюндерски от Бобов дол изчезна от Александровската болница посред нощ, съседи: Раздели се с жена си, кротък човек е, но се пропи

Георги Гюндерски

 

Полицията и близките му издирват 48-годишния Георги Гюндерски от Бобов дол, изчезнал преди дни. „48-годишният Георги Велков Гюндерски е в неизвестност от 7 юни 2017 г. Той е от гр. Бобов дол, бил е настанен в столична болница за лечение, напуснал е здравното заведение през нощта на 6 срещу 7 юни. Той е висок 171 см, с кафяви очи е. Умоляваме гражданите, които имат информация за него, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото районно управление на МВР”, гласи съобщение на Областната дирекция на МВР-Кюстендил, придружено с портретна снимка на издирвания.

Георги е бивш работник на мините в Бобов дол, но в момента е безработен. Живее в един от блоковете в кв. „Миньор” (Банковица), където е израснал. Останал без работа, след като се пропил, разказаха негови съседи. По същата причина от няколко месеца се разделил и със съпругата си, с която имат едно дете. Издирваният е напуснал Александровската болница, където е закаран по спешност. „Георги е добър, кротък човек, но преди няколко години се пропи. Пиеше постоянно, но не беше конфликтен, мълчеше си. Преди няколко дни му прилошало, закаран е в Бърза помощ в Бобов дол, а оттам – в Дупница. От Дупница са го закарали в Александровската болница и той през нощта към 2 часа е изчезнал. Близките му се молят да бъде открит жив и здрав. Голяма трагедия е”, коментира познат на изчезналия от миньорския град. Това е вторият случай на изчезнал човек от Дупнишки регион в последните дни. Както е известно, в началото на юни, докато съпругата му била в лекарския кабинет на ДКЦ-1 в Дупница, изчезна 70-годишниият Малин Стоянов от село Баланово. Няколко дни по-късно той бе открит от полицията жив и здрав близо до сметището по пътя за вилата на ТЕЦ „Бобов дол“.