Борка Иванова целуна Библията и изплака: В офис на „Теленор”-Кюстендил ме вързаха за втори телефон без мое знание, с пенсия от 128 лв. ме карат да плащам 2 сметки

Борка Иванова

 

Служителките знаят, че съм с болно сърце и с високо кръвно, но ме разиграват, обиждат ме, че съм била пияна, оплаква се 71-годишната жена

Служители на „Теленор” от офис в Кюстендил ме карат да плащам два пъти за една и съща услуга и да подписвам нови договори с данни от изгубената ми лична карта, подават ми некоректно телефонните сметки, оплака се в редакцията на в. „Вяра” 71-годишната Борка Славчова Иванова от кюстендилското село Горановци.

Борка демонстративно целуна Библията и се закле пред Бог, че тя казва истината. Обясни, че  отишла да се оплаче и в централния офис на мобилния оператор в София заради надписаните по нейните думи сметки, а от там й отвърнали, че има втори телефон на нейно име. Борка им обяснила, че няма представа откъде е този втори телефон и не е имала желание за него, тъй като едва плаща сметките за един телефон. В Кюстендил има около 2-3 офиса на „Теленор”, но възрастната жена не смее да каже точно от кой има оплаквания, тъй като се страхува. „Пенсията ми е нищожна, взимам около 128 лв. и всяка стотинка за мен има важно жизнено значение.

Донесла съм да видите две касови бележки за месеците март и април тази година за платени сметки за един и същи месец, но с различни цени, за една и съща услуга, както и договори с различно съдържание”, разказа със сълзи на очи възрастната жена и продължи разказа си: „Служителките в офиса знаят, че съм с  болно сърце и с високо кръвно налягане и други заболявания и че не мога без телефон, но ме разиграват, като те изключват и включват мобилния ми телефон, когато си искат. Когато аз пропътувам километри от с. Горановци, за да си искам сигнала на телефона, те ме принуждават да плащам за втори път за едно и също нещо. За месец май поискаха също два пъти да им платя, затова аз отказвам. Съдейки по външния ми вид на измъчена възрастна жена, те ме обиждат, че съм пияна, но аз от дете ненавиждам алкохола и никога не съм пила. През 2015 г. си  загубих личната карта, издадоха ми нова, но незнайно откъде служителките в офиса ми знаеха старите лични данни и стария адрес… По този начин ми представяха нови договори за подписване, без да ги чета и без да са заверени по надлежния ред  и така ми се предоставяха за подпис. Аз нося Библията със себе си и защото съм честен човек и ме боли, че ми взимат дори и малкото пари, които имам. Тук пред Вас ще се закълна, пред Библията, че казвам истината”, твърди възрастната жена. Споменатият мобилен оператор запазва правото си на отговор по казуса и оплакванията на 71-годишната Борка Иванова.

Предоставяме снимки на донесените от нея касови бележки, както и от договорите.