„ЧИСТО ЛИЦЕ“ ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ КАТО СИНДИК НА „АГРОБИЗНЕСБАНК“ продал на безценица златни имоти, намазал 138 600 000 ЛВ.

ОГНЯН ГЕРДЖИКОВНа 16 юни т.г. Симеон Сакскобурготски ще отбележи с помпозно тържество 80 годишния си юбилей. Като главен организатор и така да се каже „церемониал – майстор“ на празненството се явява Огнян Герджиков. Бивш председател на Народното събрание, по времето на Симеон Сакскобурготски като премиер.

Същият Огнян Герджиков бе назначен като служебен премиер на България от президента Румен Радев. Президентът Радев тогава обяви, че е избрал „чисти“ лица да управляват държавата до провеждането на извънредни парламентарни избори.

Именно президентът Румен Радев назначи Огнян Герджиков като служебен премиер, който пък се прочу с това, че „ще надгражда“ правителството на ГЕРБ на Бойко Борисов – 2. Другата натрапчиво употребявана думичка бе и „приемственост“.

Впрочем, всички знаем до какво доведоха тези „надграждане и приемственост“.

АФЕРА единствена и с документи ще покаже скандалната афера на „чистото лице“ на президента Румен Радев – Огнян Герджиков в качеството му като синдик на „Агробизнес банк“. Колко пари, как и незаконно ли е взел. И за какво.

Нямаме никакви илюзии, че щом АФЕРА притежава тези документи, то те не са били достояние и на президента Румен Радев, когато е назначавал Огнян Герджиков като служебен премиер. Защо и Кои са го накарали да представи Герджиков като „чисто лице“, оставяме коментара на читателите.

На 6 март 2000 година от Окръжна прокуратура – Пловдив до Окръжна следствена служба – Пловдив е изпратено постановление, подписано от прокурор К. Антонова за „образуване на предварително производство срещу Огнян Стефанов Герджиков, който в периода август 1998 – юни 1999 в Пловдив като длъжностно лице – синдик на ЧЗБ „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, невнасяйки дължимите вноски за фонд „ДОО, ПКБ и данъка по ЗОДФЛ, извършвайки продажба на клона на „АББ“АД Пловдив в несъстоятелност гр. Пещера за сумата 29869206 ст.лева, откривайки депозитни сметки в банката „Токуда кредит експрес“ София на „АББ“ АД в несъстоятелност и придобивайки за „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност два недвижими имота от „Токуда кредит експрес“ София срещу дълга на същата банка в размер на влоговете в лева и щатски долари към „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност и от това са настъпили вреди за ЧББ „АББ“ Пловдив в несъстоятелност в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по чл.219 ал.4 във вр. с ал.1 НК.“

огнян герджиков

огнян герджиковНа 21.10. 1999 година до началника на РЗБОП докладна записка пише Б.Банков, „относно извършена предварителна проверка по преписка №666/99г. на Окръжна прокуратура Пловдив“.

Публикуваме цялата докладна, за да се види установеното, че „Що се отнася до пазарния подход, то явно синдикът Герджиков не се е ръководел от него“.

И още: „В заключение може да се каже, че продажбата на клона на АББ в гр. Пещера, заедно с имуществото е извършена от Синдика Герджиков на нереална, силно занижена цена, определена от купувача Тиков, чрез поръчания от последния некомпетентна, нереална и пристрастна оценка. И именно на тази оценка Герджиков се е позовал в писмото си, с което иска разрешаване на продажбата.“

В докладната пише и че Огнян Герджиков като настоящ синдик е получил допълнителни възнаграждения – 57 991 982 лв, което е сума отделно от определената от съда и изплатени месечни заплати от по 1 млн.лв.

огнян герджиков

огнян герджиковогнян герджиковогнян герджиковогнян герджиковогнян герджиковогнян герджиковПак във връзка с работата на синдика Огнян Герджиков лети и докладна записка – този път до началника на Иномическа полиция, този път свързана с продажба на тютюн.

огнян герджиков

огнян герджиковИ сега – внимание! Това е запис на заповед, с която Андрей Георгиев Андреев безусловно обещава да изплати на Огнян Герджиков сумата от 138 600 000 лева.

огнян герджиков

Съгласно договор 37/16.08.1999 за посредничество и консултации по въпроси, свързани със запазването, подържането и продажбата на тютюни, същото лице Андрей Андреев получава 5500 лв., върху които Андреев плаща и данък.

огнян герджиков

огнян герджиковПрочетете сега обяснението на Андрей Андреев по тази „запис на заповед“! И вижте как Огнян Герджиков се съгласява да продаде „на тази смешна цена тютюна“, и да получи 75 000 долара, като „парите, които трябваше да получи Герджиков щяха да минават през мен, за което бях накаран да подпиша запис на заповед на стойност 138 600 000 лв. Впоследствие обаче, при лична договорка между тях /Герджиков и бившия генерален директор на „Булгартабак“, тогава на фирма „Никотияна“/ запис на заповед ми бе върната, а в последствие Герджиков е получил 150 000 долара комисионна. На мен ми бяха дадени 5500 лв. Като посредник от „Агробизнесбанк“, за което имам документи и съм платил данък.

огнян герджиков