Мите Френскио подкани бизнесмена Георги Кацов да му върне заем от 200 000 лв., дава го на съд

Димитър Владимиров-Мите Френскио

 

  • Димитър Владимиров изръсил богатството си по сметките на Кацови, дал още 500 000 лв. на Сашо Боксьора и 400 000 лв. на бизнесмена Георги Котев, ожали се: Искам си парите

Нотариална покана за 200 000 лв. до Георги Кацов отправи фалиралият ресторантьор Димитър Владимиров, известен като Мите Френскио.

Георги Кацов

През 2006 година Владимиров предоставил заем от 200 000 лв. на бащата на известния дупнишки политик Вергил Кацов. Освен това той направил и дарение от 500 000 лв. на Александър Васев, осиновен в семейството на Кацови. Той е известен с прякора Сашо Боксьора и се води пръв приятел на Кубрат Пулев.

Вергил Кацов

Владимиров направил още едно дарение от 400 000 лв. на Георги Котев от Дупница – директор в ОМВ, бивш колбасарски бос.

Димитър Владимиров представи нотариално заверени документи за даренията и обяви, че иска знатната фамилия Кацови да му възстановят до стотинка средствата. „Доведоха ме до просешка тояга.

Александър Кацов

Нямам пари, за да заведа дела, тъй като държавната такса е 4%. За заема от 200 000 лв., който предоставих на Георги Кацов, ще са ми нужни 8000 лв. Но всичко дадох на тях. Сега съм отправил нотариална покана към Георги Кацов. Ако не ми възстанови парите, имам трима приятели, които ще ми предоставят необходимата сума, за да започна делото. Бих искал да се намерят още хора, които да им помогнат да заведа дела, а парите ще възстановя заедно с лихвите след приключването им. Кацови са една от най-богатите фамилии в града. Техни са сградите, в които се помещава една от големите вериги в града, имат сладкарски цех, магазини, апартаменти, къщи… Бих могъл да се справя с тях, но сянка им пази един червен депутат”, разказа Димитър Владимиров.

Димитър Владимиров-Мите Френскио

Богатството на Владимиров дошло от съпругата му Жаклин, която беше французойка. Тя бе 30 години по-възрастна от него. Двамата с нея построили и къща в Сапарева баня с огромен басейн, която в момента е собственост на Александър Васев, а не на Кубрат Пулев. Миналата година в медиите беше инспирирана лъжата, която не беше опровергана, че срещу сумата от 1 млн. лв. вилата е закупена от Пулев. Любопитна подробност е фактът, че Васев изплаща кредит към ДСК в размер на 200 000 лв. Справка сочи, че Александър Васев е купил къщата с ипотека от 200 000 лв.

Жаклин била богата наследница на голям род в Париж. Там се озовал Димитър Владимиров на гурбет. През 1996 година двамата сключили бял брак, а французойката дала на Владимиров да се разпорежда с цялото й богатство. „Тогава тя дори ми купи порше. Просто ми даде ключовете и ми каза: „Харесва ли ти, това е твое”. През 2003 година идват в България и в Сапарева баня построяват луксозната вила. „В нея вложихме 1 млн. лв. Дворът е от 1,5 дка и се намира точно до минералната баня. Заживяхме щастливо с Жаклин, но след 1 година тя почина. Тогава започнаха неприятностите. Чрез принуда под дулото на пистолет Георги Котев и Александър Васев, приближен на Братя Галеви, станаха собственици на къщата. Отнеха ми я. Преди това хвърлиха в краката ми коктейл „Молотов”, получавах и заплахи с изрязани от вестници букви. После се опитаха да запалят дома ми, изпепелиха колата ми. Наложи се да затворя и култовото заведение „Червило”, което стопанисвах в Дупница, тъй като чупеха витрините. Бившият кмет на Дупница Атанас Янев, който беше приближен на Братя Галеви и Кацови, пък ограничи работното време до 22 часа и аз фалирах. Сега работя като таксиметров шофьор”, разказа Димитър Владимиров. Той прави протест първо пред Съдебната палата в Дупница, след това се пренесе пред съда в Кюстендил. „До края на месеца очаквам и стрелба. Предполагам, че няма да ми се размине. Вече стреляха по мен в три часа след полунощ, докато карах клиенти към Гиздова махала в Дупница. Единият от куршумите мина на сантиметри от главата ми”, допълни той.

Нотариалните документи сочат, че даренията на Владимиров и заемът, който е теглил Александър Васев, са се осъществили дни след като Васев е купил вилата в Сапарева баня.