Изключеният от ДПС кмет на Хитрино изригна: До премиера на страната или до шейха на Катар да съм близко?

 

До кого да бъда близък в такъв момент? До премиера на страната или до шейха на Катар? Премиерът до четвъртият час беше в Хитрино. Като дойде хората се успокоиха, виждайки, че това, което са загубили, ще бъде възстановено. Това заяви Нуридин Исмаил – кмет на с. Хитрино по Би Ти Ви, връщайки се към трагедията.

По повод обвиненията на ДПС, че средствата за възстановяване на Хитрино не са изхарчени прозрачно, Исмаил беше категоричен: „Това са измислени мотиви. Не прави чест на партия, която е либерална, която е системна да подходи по този начин, с абсолютни лъжи. Аз съм тук днес да изкажа благодарност на всички хора, които бяха съпричастни към тази трагедия. Едното от обвиненията е, че обществения съвет не е в течение какво се прави. Искам да кажа, че една стотинка плащане на разходи без одобрения на този съвет не са направени.”

Той няколко повтори, че за всичко има документи и всичко е одобрено от обществения съвет.

Не е имало никакъв разговор с ДПС на тема харчене на пари. Ако бяха го направили щях да предоставя тези папки.

„Не съм питал ДПС защо са ме изключили. Не го намирам за нужно. Никой не ми се е обадил след това. Неудобен съм политически”, добави той.

Ако ние в общината сме назад с 1000 гласа, в областта сме назад 13 000 гласа. На национално ниво сме със 170 000 гласа назад. За тези 169 000 гласа аз ли съм виновен”, заключи той и отрече да е работил за ГЕРБ на последните избори.