Буря изкърти изолацията на саниран от собствениците блок в Благоевград,  по чудо няма жертви

 

Паднала е около 80 кв. м. от изолацията-стиропор, както и мазилката върху него, извикани са алпитисти да отстранят проблема

Силен вятър изкърти и събори изолацията на блок в Благоевград тази сутрин. Инцидентът е в жк “Запад”, а сградата е санирана от собствениците миналата година, а не по националната програма за енергийна ефективност. Паднала е изолацията от 3-ия до 9-ия етаж, за щастие няма пострадали.

Вятърът, който духа от вчера в Благоевград, не е толкова силен, но е успял да откърти около 80 кв. м. от изолацията-стиропор, както и мазилката върху него. Според живущи във входа, падналата изолация е поставена от фирма на бивша общинска съветничка. Тази сутрин домоуправителят на блока е извикал алпинисти, които да отстранят останалата разклатена изолация, за да не падне върху главите на преминаващите.

Районът около блока е отцепен. „Сега всички станаха специалисти по санирането, „хора от кол и въже”, явно, че програмата толкова нашироко се прави, та не достигат необходимите фирми и специалисти”, каза жена, организирала преди 9 години санирането на първия блок в квартала.

Преди близо месец рухна металното скеле на саниран 13-енажен блок на в Благоевград, по чудо нямаше убити. Прокуратурата все още работи по инцидента, а седмица по-късно заместник-кметът по строителството в Община Благоевград инж. Янко Янков подаде оставка „по лични причини”.

Снимки: БГ нес