Разтъжени съседи разкриха: Братя Галеви са първи братовчеди по майчина линия, евала, че ремонтираха Галевото върло в Дупница

 

Дупнишките бегълци от закона Ангел Христов и Пламен Галев са първи братовчеди, поясниха съседи на двамата в Дупница, които се разтъжиха че вече коя година няма ни вест-ни кост от така наречените братя Галеви. „По тази причина двамата ексбарети са наричани и братя Галеви – за по-накратко, защото са неразделни от деца”, твърдят комшии. И днес съседите  на Пламен Галев го боготворят заради ремонта на така нареченото Галево върло, която улица бе тотално обновена по времена кметуването на Атанас Янев. На квартален празник близка приятелка на майката на Пл. Галев – Василка споделила, че Ангел и Пламен са първи братовчеди по майчина линия.

Братя Галеви все още са потънали в дън земя. От време на време се появява информация, че са в Дубай или в друга екзотична дестинация, но следа от тях така и няма.

Последно около тях се зашумя след като стана ясно, че офшорка, регистрирана на адреса на имението на Братя Галеви в с. Ресилово, община Сапарева баня, дължи такса смет и данък сгради на общината за 7 години назад. За поредна година на т.нар. „стена на срама“ фирма „Максима лимитид“ е регистрирана на Британски Виржински острови и се представлява от Андреас Спиридис. Фирмата не е плащала дължимите данъци и такси към общината в Сапарева баня от 2011 година, преди Пламен Галев и Ангел Христов-Геле да избягат от правосъдието. Двамата бяха осъдени за организирана престъпна група през май 2012 г. на по 5 г. затвор, в същия ден двамата изчезнаха. Офшорката, регистрирана в Ресилово, се е занимавала и с отглеждане на елитни коне край с. Боровец, община Кочериново. Там братята бяха създали конна база с терени за езда. След като се изпариха от България, тя беше затворена и в момента не съществува. От общината в Сапарева баня изпращат предупредителни писма на адресите на некоректните фирми, които дължат хиляди левове за данъци и такси. Предупредително писмо за изземване на дължимите суми чрез съдия-изпълнител е изпратено и на адреса на фирмата в с. Ресилово.

Бойко СИМЕОНОВ