След публикация във „Вяра”: Добрата новина! Треньорът по джудо Борислав Янаков и репортерът на в. „Вяра” Богомила Михайлова осигуриха преглед във ВМА на Кирил Чорбаджийски от Микрево, чиято глава е разядена от рак

 

 

Кирил Чорбаджийски  

Двамата събират средства за многострадалеца и във фейсбук, Тодор Лазаров от неправителствената организация „Благодаря ти” е финансирал всичко около клетника

Направена е и връзка с лекар от Париж, който е готов да извърши изключително тежката и рискована операция

Тодор Лазаров

Лекар от Военно-медицинска академия ще прегледа следващия понеделник Кирил Чорбаджийски от Микрево, чието лице и глава се разпадат, разяждани от коварна болест. Прегледът осигуриха репортерът на в. „Вяра” Богомила Михайлова и треньорът по джудо Борислав Янаков от Сандански. 25-годишният треньор предприе спасителна мисия за Кирил Чорбаджийски, който страда от рак, изял половината му глава. Якимов се трогнал от публикация във в. „Вяра”, подпалил колата и спрял пред къщата на страдалеца. „Срещнах се с Кирил Чорбаджийски, разговарях с него и неговия зет. Разбрах, че преди три години са му направили операции в болницата ”Света Ана” и диагнозата му е рак. Почти всички лекари са отказали да поемат отговорност за операция, защото била доста рискована. Но д-р Станимиров се наел и е направил спешно операция. След 1 година обаче, както в. „Вяра” разказа, от една малка раничка на окото – състоянието му се е влошило и сега раната е обханала половината му глава, засегнато изяло е лявото му око. В момента търся лекар, който е готов да направи едва ли не невъзможното, за да спасим Кирил. Ако някой  има идея нека да позвъни в редакцията на в. „Вяра”, а също и да пише на фейсбук страницата на сдружение „Благодари ти”, разказа Борислав Янаков. Той е доброволец към сдружението и е осъществил десетки спасителни мисии за деца и възрастни. Тодор Лазаров, който е начело на неправителствената организация” Благодаря ти”, подпомага финансово клетият Кирил.

Борислав Янаков

Якимов действа в екип с репортера на в. „Вяра”  Богомила Михайлова. Двамата са успели да се свържат с лекарка от  Париж, която е готова да прелети до България, да вземе Кирил и да извърши интервенцията. Лекарката е родена във Варна, но от дълго време работи в Париж и се наела да направи операция, ако не се решат други нейни колеги. Якимов и Богомила осигуриха за болния и преглед във ВМА. Оттам лекар, който засега желае името му да остане в анонимност, се е съгласил да прегледа отново Кирил Чорбаджийски  и в 8 ч сутринта следващия понеделник, той ще бъде транспортиран до здравното заведение, където най-вероятно ще бъде оставен и за операция.

Лекарите се плашат от подобна интервенция, тъй като ракът е обхванал костите по черепа на Чорбаджийски. „Ако е рекъл Господ, той ще оздарее”,  категоричен е Янаков, който заедно с Богомила Михайлова  организираха и фейсбук страница, на която са успели да осигурят малка сума средства, която покрива транспортните разходи на Чорбаджийски. Има много хора, които са готови да дарят големи суми, но засега не се намира лекар, който да откликне и да се наеме да оперира  главата на Чорбаджийски. Освен това за операцията се отпускат и пари по Здравната каса.

Богомила Михайлова