68-годишния Любомир Гюров от Дупнишко блудствал 6-годишното си доведено дете в Перник, влиза за 4 г. в затвора и му плаща 15 000 лв. обезщетение

 

Пернишкият Окръжен съд наказа със затвор мъж, блудствал с шестгодишно дете. Четиригодишната присъда е ефективна. Обвинението бе на Районна прокуратура – Перник. Това бе и наказанието на първа инстанция, произнесено от Районния съд. Окръжният съд в Перник потвърди първоинстанционната присъдата спрямо 68-годишния Любомир Гюров, обвинен в извършване на престъпление по чл. 149, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

В периода от 1-ви до 17-ти юли 2014 година в Перник, подсъдимият извършвал блудствени действия без съвкупление с шестгодишно момиче. Деянието било извършвано чрез използване на положение на зависимост и надзор.

68-годишният мъж е осъден на четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ режим“. По решение на съда той ще трябва да заплати на гражданските ищци и частни обвинители сумата в размер на 15 000 лв, представляваща неимуществени вреди в резултат на престъпното деяние.

Според запознати, подсъдимият бил от Дупнишко и живеел на семейни начала с майката на детето. Говори се, че след прекаран инсулт напоследък той живеел в пълна мизерия.

Любомира ПЕЛОВА