Пред Диков: Костадин Паскалев с разгромяващ анализ за сбърканото управление на сбъркана държава

 

 

Предлагаме ви част от разговора с Костадин Паскалев – бивш вицепремиер и бивш кмет на Благоевград за сбърканото управление на сбърканата държава.

„Трябва две неща да се направят в тази държава. Едното е да се въведе ред, а второто – той да важи за всички“, заяви Паскалев в интервю за „Просто Диков“.

Бившият вицепремиер посочи, че според него има няколко важни неща – как се структурира икономиката, как е организирана приходната част на държавата. Второто е икономизиране на външната политика на държавата – какви са нашите отношения с Русия, Турция, Гърция, ЕС. „В този аспект външните отношения трябва да бъдат тежко икономизирани“, категоричен е Паскалев.

„Трето – какво субсидира държавата, как се ползват националните и европейските фондове. Аз смятам, че държавата няма ясна и целенасочена политика и трябва да се въведе такава“, посочи Паскалев.

Той коментира и административното обслужване на населението като посочи, че държавната и общинската администрация са превърнати в машина за правене на избори от гледна точка на печеленето им.

„Какво става с разходната част на държавата и как е организирана тя? Много е важно какво става с доходите на населението. Трябва да има много целенасочена, последователна, дългогодишна политика, която да се следва след постигане на политически консенсус“, коментира Паскалев.

Той анализира и качеството на здравната услуга като я нарече абсурдна. „Ние няма да имаме нито култура, нито образование, ако продължаваме по същия начин. А за инфраструктурата трябва да сме наясно защо я правим и за кого я правим“, подчерта Паскалев. Той анализира и грешките по отношение на съдебната система и реда.

Чуйте част от разговора с бившия вицепремиер и бивш кмет на Благоевград в следващото видео: