51 членове на ГЕРБ: Шефът на ОбС- Бобошево Даниела Стоянова, В. Граховска и Радослав Шопски с БСП са, работят срещу ГЕРБ, изключваме ги!

 Ивайло Константинов: Лесно е да изхвърлим, трудно е да спечелим хора!

 

Даниела Стоянова и Гергана Виделова

Председателят на общинския съвет в Бобошево Даниела Стоянова да бъде изключена от редиците на ГЕРБ заедно с общинския съветник  Василка Граховска и членът на общинското ръководство на ГЕРБ Радослав  Шопски, строителен  предприемач. Това поискаха членове на ГЕРБ по време на общо събрание в Бобошево през уикенда.

Василка Граховска

‘‘Тримата упорито работят срещу интересите на ГЕРБ и са се предали изцяло в служба на кмета от БСП на община Бобошево Крум Маринов. Още в предизборната кампания те се посветиха на него, а в момента двете съветнички Даниела Стоянова, която е председател  на жените в ГЕРБ, както и на общинския съвет срещу заплата над  1000 лева и Василка Граховска  гласуват единствено и само с БСП. Те дори игнорират докладни записки, които се внасят от ГЕРБ от лоялност към градоначалника.”- обяви дългогодишният член на ГЕРБ Иван Миладинов.Той беше подкрепен от цялата зала. Даниела Стоянова и Василка Граховска присъстваха на събранието, но Стоянова напусна и прекара цялото време на пейка в центъра на града. Василка Граховска  публично обеща, че за напред ще се съобразява с предложенията на ГЕРБ. 

Решението за изключването им беше отложено за следващо общо събрание. До тогава на двете се дава шанс да се съобразят с директивите на ГЕРБ. Герберите коментираха, че едно от най-сериозното провинение на двете е категоричното отхвърляне на предложението на лидера на ГЕРБ Гергана Виделова, която е общински съветник, да бъдат отпуснати средства за проекти на три от селата Усойка, Слатино и Блажиево. Кметовете Соколов, Сашка Тренева и Пламен Караканов бяха в залата и изразиха остро възмущението си от кмета Крум Маринов и двете съветнички.

Официален гост на събранието беше депутатът Ивайло Константинов, който предотврати светкавичното изключване на тримата. Той увери присъстващите, че силата на ГЕРБ е в обединението, че е лесно да се изключват хора, но по – трудно е да се печелят. Това беше една от причините предложението за изключване да не бъде подложено за гласуване.

‘‘Ще идвам, ако трябва всяка седмица, докато не се изгладят всичките проблеми.‘‘ -каза Константинов като изслуша всички много внимателно и добави, че ще намери начин да се свърже с ръководството в София и да потърси съвет как да се излезе от създалите се конфликтни ситуации в структурата. Присъстващите останаха много доволни и приятно изненадани от това, че Ивайло Константинов отдели 2 часа, за да си поговори с тях. „Уважаваме човек, който държи на думата си”, каза кметицата на село Слатино Сашка Тренева по адрес на депутата. Водещ на събранието беше лидерът на ГЕРБ, бившият кандидат за кмет на селото и най- острият критик на кмета Крум Маринов Гергана Виделова. Тя даде отчет за работата на общинското ръководство от 2015 година до сега. Виделова  представи серия инициативи, похвали  се с увеличаване на гласовете за ГЕРБ с всички следващи избори. Тя отправи критики, а също и похвали на членове на ГЕРБ. Попита нормално ли е шеф на предизборния щаб в кандидат кметската кампания на ГЕРБ  да работи с всички сили за червения кандидат за кмет Крум Маринов, какъвто е случаят с строителния предприемач  Радостлав  Шопски. Тя беше много радостна от факта, че на събранието присъстваха 51 човека от над 200- те членове на герб в Бобошево .‘‘Това е рекорд до сега все се събирахме по 20 -30 човека.‘‘ – заяви Виделова  и обеща, че ще направи следващото общо събрание в най- скоро време. Виделова  обяви, че предстой откриването на местни клубове в Усойка  и Блажиево.  В Блатино  вече има и повече от половината село обичат кметицата Тренева, а заради нея и партията.

‘‘Резултатите показват ръст на гласоподавателите в Бобошево  и Слатино , а в Блажиево  се наблюдава лек спад, затова започвам усърдна работа в Блажиево  за следващите избори трябва да сме напълно готови. Откакто съм прецедател  имаме 38 нови членове, учредихме младежка  структура  на ГЕРБ, на жени ГЕРБ и един местен клуб. Предстоят  събрания на тези нови структури. С две думи- захванала съм се още по здраво за работа, не искам да позволявам повече загуби, поне доколкото зависи от мен.‘‘ – каза Виделова. Ивайло Константинов беше категоричен, че на следващите кметски избори ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в  общината. ‘‘Аз лично ще съдействам и ще работя в тази посока.‘‘ –  отсече Константинов и залата избухна в аплодисменти. А след събранието всеки един разговаря с него и лично му благодари.   Виделова  също срещна подкрепата и одобрението за работата си до този момент като общински ръководител и общински съветник.

‘‘Това отношение ме радва много, нито една критика не получих, хората ми дадоха сила да продължа, имах нужда от тази подкрепа и това одобрение. Ивайло Константинов ни даде много кураж и желание  за работа, той е страхотен политик  и ръководител има много да се уча от него, недопустимо е в организацията да има хора като Шопски, той е член на ръководството  и председател  на предизборния щаб на ГЕРБ и работи срещу каузата, този хаос  свърши.‘‘- добави Виделова , тя сподели пред хората, че предсрочни парламентарни  избори не очаква, но структурата  има готовност да ги посрещне. Всички в залата се питаха, как Даниела Стоянова при всичките и провинения се е намърдала в листата на ГЕРБ за депутати в отминалите преди 3 месеца парламентарни избори. „Тя получи само 9 гласа подкрепа отнесе унищожителни  критики, дори жесток скандал на събрание посветено за номиниране  на кандидат депутати. Докога в редиците на ГЕРБ ще има хора, които с единият крак ще са в ГЕРБ, а с другия в друга централа. Това беше въпросът, който силно развълнува хората на ГЕРБ в Бобошево и предизвика всеобщо възмущение. „Настояваме Даниела  Стоянова  да подаде оставката си в общинският  съвет Бобошево.”- каза Миладинов

На събранието присъства и техническият секретар на ГЕРБ в Дупница Крум Милев, той проведе много разговори с хората и се опита да потуши скандала.