Шефът на криминалистите от столицата Димитър Попов оглави пернишката полиция

 

 

Представят новия шеф на полицията в Перник пред екипа на дирекцията

Главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов представи пред екипа на пернишката Областната дирекция на МВР новия й шеф на дирекцията. Постът заема старши комисар Димитър Попов, който идва от столицата. Новият директор е назначен със заповед на министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Димитър Попов е роден на 19 октомври 1971 г. в град Долни Дъбник, Плевенска област. В системата на МВР е назначен през 1992 г. във Второ РУ при ОДМВР – Плевен  – „Охранителна полиция“. През 2001 год. е преназначен в столицата към СОД на МВР. През 2005 година постъпва в „Криминална полиция“ на Второ РУ – СДВР. Пет години по-късно  е преназначен на длъжност началник група „Криминална полиция“ при СДВР. От началото на 2017 г. до момента е началник сектор „Криминална полиция“ при Трето РУ – СДВР.

При представянето му главен комисар Маринов подчерта, че Димитър Попов е изключително подготвен и консенсусен, който ще работи за ограничаване на престъпността в региона и в полза на гражданите на Пернишка област.

„Ще бъда на разположение по всяко време и всеки един от вас може да ме търси и дискутираме всичко, свързано с работата по предотвратяване и разкриване на престъпления и всякакви други теми“ сподели старши комисар Попов, обръщайки се към състава на областната дирекция.

До петък временен шеф на Областната дирекция на МВР в Перник бе старши комисар Иван Зеленков. Информирани твърдят, че в последния работен ден на миналата седмица в директорския кабинет е влязъл отново Валентин Бучински, който бе уволнен дисциплинарно от ръководството на вътрешното министерство в кабинета «Борисов 2». Новият вътрешен министър Валентин Радев го възстановил на работа. Бучински веднага обаче  е подал рапорт за напускане и отивал на работа в Главна дирекция «Митници».

Старши комисар Зеленков пък отново е върнат на старата си длъжност – началник на Второ районно управление на МВР.

Любомира ПЕЛОВА