Над 250 деца се надпреварваха в Държавното лично отборно първенство по плуване в Благоевград, кметът Камбитов: Първото място е важно, но по- важно е да надскачате личните си успехи

????????????????????????????????????

 

Официално бе закрито  Държавното лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12- годишни. Състезанието се проведе  в рамките на три дни ,а домакин на събитието бе спортен комплекс „Пирин“- Благоевград. В Държавното лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12- годишни  взеха участие  37 отбора от плувни клубове от цялата страна и над 256 състезатели.

На финала на турнира, след края на всяка категория   бяха  връчени купи и награди на всички победители. Кметът на община Благоевград  д-р Атанас Камбитов, в първия ден от турнира поздрави участниците, организаторите и гости на събитието с поздравителен адрес, който бе прочетен на място.”  Щастлив съм, че младите надежди  имат своето място, което в утрешния ден ще ги изкачи на почетната стълба на национални, международни, държавни, олимпийски турнири и първенства.  Помнете, че първото място е важно, но по- важно е Вие да се гордеете с Вашите лични постижение и да надскачате личните си успехи!”, пишеше в част от адреса.

Спортното събитие стана част от календара на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието бяха Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“ и ПК „Пирин“.

Плувният басейн в спортен комплекс „Пирин” беше открит в края на 2015 г. в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Басейнът, който е с олимпийски размери, е трети по рода си в цялата страна.  Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири.