Бившият управител на затъналата болница в Дупница, Любомир Таушански си купи кабинет в Поликлиниката, стана съсед на съветничката Л. Николова и съпартииникът и Вергил Кацов

Бившият управител на Общинската болница д-р Любомир Таушански си купи кабинет в Поликлиниката Ортопедът д-р Любомир Таушански, който управлява потъналата в дългове Общинска болница повече от 10 години се е сдобил с кабинет в сградата на бившата Поликлиника. Д-р Таушански ще преглежда на частно в сградата, заедно с още много негови колеги от града, които се сдобиха с кабинети и частни практики там на символични цени между 12 и 18 хил. лв за помещение, съветничката Лорета Николава си го взе два кабинета за около 8 000 лв, лидерът на Народен съюз Вергил Кацов взе последният етаж и го препродаде, купи и ресторанта в корпуса на ресторанта, но така и но го фалира.

Повечето от съветниците, които си взеха кабинети ги препродадоха, това стана по времето на галевия кмет Атанас Явев Колеги на бившия директор споделиха, че новата му придобивка е с цел да продължи кариерата си извън болницата в близко бъдеще. Вероятно кабинетът е бил закупен със спестявания на д-р Таушански от директорската заплата през годините, която е била около 1300 лв. месечно, коментираха ортопеди от общинската болница. За времето, в което е управлявал общинската болница до началото на 2016 г. дълговете й са достигнали над 950 000 лв., съобщиха жители на Дупница.

Още за болницата и Таушански четете ТУК

За Вергил Кацов четете ТУК