Шефът на Икономическата комисия към ОбС в Дупница К. Костадинов: Отделението по хемодиализа в общинската болница трупаше огромни загуби, лекуваше по 6 пациента по 144 лв.

“Преди да бъде затворено , в отделението по хемодиализа се лекуваха между 5 и 6 пациента. По 144лв = 720 лв. По 10 = 7 200 лв. (Справка доклада на одита). Разходи – огромни. И най-важното: как работеха без лекар – специалист? Какви бяха резултатите от лечението? Защо им избягаха пациентите в София? Които ние човек по човек връщаме. Казваше ли още бившият управител Любомир  Таушански, че хемодиализата е неефективна? И пак добре, докато беше към министерството. Но от 2016 година мина към касата. А там нещата са строги …” Това заяви шефът на Икономическата комисия към ОбС Костадин Костадинов по повод твърденията на настоящият управител Димитър Недин, че отделението е закрито, за да печели отделението по хемодиализа в частната болница. Костадинов не даде справка колко пациента лекува частната болница, където той е икономически директор.

Ето какво заяви Недин:

“Отделението по хемодиализа в дупнишката болница е закрито. След това алтернативата за пациентите е частната болница в града. Здравната каса плаща по 144 лв. на процедура на пациент. „Много е интересно как всички частни болници искат да разкрият отделения по хемодиализа, а тук е закрито”, казва  временно управляващият общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин. На въпроса как си го обяснява, отговаря „Начертана тенденция…(….). Да се отрежат финанси към болницата. “

Иван Ибришимов
Костадинов е категоричен: “Казал Недин … Имало тенденция … Недин разбира от тенденции в здравеопазването, колкото аз разбира от атомния колайдер. Той знае да облече фланелка Путин и да слуша какво му шепне Ванчо/депутатът Иван Ибришимов от БСП/ в ухото.

Харесвах работата и хъса на временно изпълняващият дейността управител Росен Тимчев хмного. До третия месец. Тогава разбрах , че ме лъже. Не го намразих, съжалих го. Вие, журналистите, сте ми свидетел. Веднага Ви казах , че ще завърши зле. Казах го и на Ивайло Константинов, казах го и на кмета Методи Чимев, казах го и на комисия. Казах го и на него – Росен Тимчев, питайте го. Аз не съм екскемътът , сега съветник Пламен Соколов, не използвам хората и ги за хвърлям.

Но да се върнем на сегашния управител Димитър  Недин и тенденциите. Питайте го, дали в десетките общински болници , в които е работил, има кръвни банки? Щото в нашата има и е с три мед. сестри. На годишна база ни струва над 30 хил. лв. И
Вие след това проучи , има ли в Сандански, има ли в Самоков , има ли в Пулс , има ли в Петрич. И пак ще говорим.”
Костадинов е категоричен, че в болницата има крадци. За това анонимно, но с печата на болницата някой от тях, без да се афишират, му се заканиха със съд.
Ето какво заяви Костадинов:
“С интерес прочетох днес, че “от общинската болница ” искали от мен извинение , че съм ги нарекъл ТЪРТЕИ, МЪРЗЕЛИВЦИ , ПИЯНИЦИ И КРАДЦИ. Даже щели да ме съдят…
Здраво се притесних! И тъкмо седнах да пиша извинение, гледам, че “декларацията” НЕ Е ПОДПИСАНА!
Ясно! В смисъл, ясно къде е писана – БСП. Даже знам и от кого (коя) … Не работи в болницата. Как разбрах ли? Много лесно – стилът е глуповат, изразните средства са оскъдни, клише след клише и т.н.Обаче, един въпрос ме мъчи ! На сесията казах , че ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА се опитва да “прилапа” болницата. А в “статията” , а и в декларацията, няма нито думичка за това !
Другари , по – смело. Или ви е страх? Впрочем, ще ви кажа : НО ПАСАРАН! Не знаете какво значи?
Колкото до болницата, то повтарям, потретям, подчетвъртам : ТЪРТЕИ , МЪРЗЕЛИВЦИ, ПИЯНИЦИ И КРАДЦИ.”