Адвокатите Марковски пак спънаха делото за убийство галевия гард Николай Радев – Отвертката, братът Иван: Писах и на главния прокурор, играем на Кума Лиса, но ще паднат в капана  

Digimax A50 / KENOX Q2

 

Съдия Мирослав Начев: По закон може да се назначат и резервни защитници, от 50 свидетели са разпитани само двама

 

Липсата на адвокатите Марковски спъна за енти път делото за убийството на гарда на Братя Галеви Николай Радев – Отвертката от Дупница. Оказа се, че и бащата, и синът Марин и Димитър Марковски нямат възможност да се явят на процеса днес. По-възрастният Марин Марковски трябвало да се яви на дело в Окръжен съд Пловдив, което се явява по-висока инстанция от съда в Кюстендил. Синът му пък трябвало да си прави спешни изследвания, юристът страда от сънна апнея.

Абсолютна процесуална дисциплина показаха роднините на Отвертката, братът Иван и неговите близки. С тях беше и Емил Атанасов, адвокат на родителите Юри и Гълъбина Радеви.

„Няма значение, че делото щеше да се отложи, ние така сме си решили и винаги ще идваме”, заяви Иван. Той е категоричен, че експертизата ще покаже, че брат му е бил убит с нож. „Ама това размотаване е точно като Кума Лиса, която накрая ще падне в капана. Това дело се проточи толкова много, а тези Карастоянови са си на свобода, паднаха им всякакви възбрани. Добре че се амбицирах и писах до главния прокурор, защото чакахме две години. В крайна сметка, колкото и да го отлагат, ще си получат присъдите, става въпрос за убийство.“, заяви Иван Радев.

Отсъствието на защитниците Марковски ядоса и съдията Мирослав Начев.

“Законът е предвидил възможност за назначаване на резервни защитници по образувано дело. Всичко зависи от конкретното производство по делото”, каза Мирослав Начев. „От 50 свидетели по делото не са разпитани само двама. Половината от вещите лица също са разпитани. Трябва да се приемат и експертните заключения, след това следват пледоарии и присъда”, обяви магистратът в края на процеса Мирослав Начев.

Карастоянови пък като уточниха датата за новото дело на 6 октомври, излязоха през страничния вход на съда, придружавани от младия адвокат Тервел Раев.

Делото пропусна и адвокат Красимир Аврамов, молбата му за отлагане носи дата 20-и юли, в която той заявява, че е в отпуск. Аврамов, представлява гражданската ищца Милева Радева, съпруга на починалия, която също ще бъде призовавана като свидетел.

Следващото заседание по делото е на 6-и октомври. Миналият месец делото се отложи заради това, че един от адвокатите Марковски трябваше да се яви по мярка за неотклонение на корумпираните митничари от Кулата. Предният път пък се разболя младият адвокат от тяхната кантора, Тервел Раев.