Човека амфибия се хвърля в Дунав: Притеснен съм от течението, с което ще се боря само с тялото си

Яне Петков, известен с прозвището си Човека амфибия, си е поставил нова амбициозна задача. На 29 юли той ще направи опит да преплува река Дунав в акваторията на град Свищов със завързани ръце и крака, напъхан в чувал.

Чудатото действие е във връзка с традиционното преплуване на река Дунав, което се организира от община Свищов.

“Никога досега не съм плувал в Дунава и най-големият проблем ще бъде силното течение, което ще трябва да преодолея само с усилията на моето тяло. Надявам се да успея, макар и да имам леки притеснения.”

Очаква се на 29 юли десетки смелчаци от цялата страна да преплуват могъщата река. В началото те ще бъдат закарани с катер до румънския бряг откъдето ще стартират и ще финишират в посока към българския бряг.

В Свищов Човека Амфибия ще бъде придружен от около десетина плувци от града кръстен на царот на Пирин, които също така ще се пробват да преплуват величествения Дунав.

Между тях ще бъде и Костадин Станоев – общински съветник от Сандански, който е председател и на Национален съюз “Спорт и сигурност”. Станоев подпомага Яне Петков в неговите начинания за установяване на рекорди за книгата на Гинес.