„Вихрен” срази в контрола „Беласица” с 5:1 в „Сандански

 

Иван Златински

Вторият си контролен мач отборът на „Вихрен” изигра на градския стадион в Сандански и пред около 300 зрители зарадва своите привърженици с много добра игра през двете полувремена, отбелязвайки пет попадения във вратата на „Беласица.

Още в 4-ата минута Светослав Саватов изскочи в удобна позиция за стрелба и от около 15 метра обстрелва вратата на гостите, но вратаря им Кирил Георгиев се представи на ниво и изби кълбото в корнер. В 16-ата минута Александър Русков и Илия Каталски обстрелваха последователно вратата на гостите, топката бе отразена от Кирил Георгиев, но накрая опитния Вальо Георгиев от Вихрен отбеляза красив гол, изпращайки кълбото в долния десен ъгъл за 1:0. Три минути по-късно след центриране от ляво от ъглов удар в наказателното поле на „Беласица” топката бе отбита и включилия се Вальо Георгиев едва не скъса мрежата за 2:0. В 23-ата минута при бърза контраатака на гостите последва високо центриране от Марти Таушанов и от воле най-добрият в срещата Александър Якимов опъна мрежата зад Иван Димитров за 2:1. Очертаваше се интересен мач, но за жалост постепенно силите на футболистите на гостите намаляха и това бе добре дошло за отбора на домакините. В 36-ата минута Светослав Саватов тръгна по десния фланг, насочи кълбото зад защитата на гостите и опитния Александър Русков направи резултата класически – 3:1. До края на полувремето пропуск за отбора на „Беласица” направи Александър Якимов.

Второто полувреме също започна неприятно за петричкия тим. В 47-ма минута влезлия в игра Петър Дънгов излъга двама от гостите, подаде на Георги Владимиров, който не сгреши за 4:1. В 53-ата минута вече стана нещо съвсем неочаквано. Янислав Тусонджиев, син на легендарния футболист на „Вихрен” Борис Тусонджиев, опъна мрежата зад вратаря Благой Стоянов за 5:1. До края на срещата Петър Дънгов и Йордан Харизанов от отбора на домакините не успяха очи в очи срещу вратаря на „Беласица” Благой Стоянов.

След мача старши треньорът на „Беласица” Иван Златински сподели: Умората след тежките тренировки и пътуването в четвъртък до Банско за контролния мач срещу македонския „Победа” (Прилеп) си каза думата. Независимо че мачът е с контролен характер, не биваше да се стига до такава незадоволителна игра и загуба с такъв резултат. Този шамар, според мен, дойде навреме, за да може някои хора да cлязат на земята и да започнат да се трудят както желаем ние, от треньорския щаб.