Бургаски мутри трошиха и биха в дискотеката на благоевградският бизнесмен К. Николов -Шапката в Созопол! Сред пострадалите е и гардът Кирил Тодоров от Благоевград

Бургаски мутри трошиха и биха в дискотеката “Бикини” на благоевградския бизнесмен К. Николов -Шапката в Созопол. Сред пострадалите е и гардът Кирил Тодоров от Благоевград.

Управителят на созополския бар „Бикини“ Христо Бардуков е един от пострадалите при боя, само до преди месец той беше общински съветник, с сега управител на заведението.

Христо Бардуков и трима мъже от охраната на заведението са най-сериозно пострадали след мелето, сред които е и известният благоевградският охранител Кирил Тодоров.

Под сурдинка в Созопол се коментира, че бургаските главорези издирвали под дърво и камък известният благоевградски ресторантьор Красимир Николов – Шапката заради неуредени сметки…

Бургаската районна прокуратура повдигна сериозни обвинения срещу петима души за погрома в бар “Бикини” в Созопол, всички те са криминално проявени, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Припомняме, че на 23 юли, в Районното управление в Созопол е получено съобщение за инцидент в заведение в курортния град, при който след сбиване са пострадали четирима мъже – на 35, 36 ,18 и 20 години, съответно от Благоевград, от Созопол, от Бургас и от Плевен.

Пред незабавно пристигналите на мястото на инцидента полицаи потърпевшите съобщили, че са бити от група от около десетина мъже.

Служителите на реда предприели мерки за заграждане и преди влизане в Бургас спрели и задържали петима мъже – Г.Д./38г./, Д.Х./27г./, К.А./32 г./, П.Р. /30г./ и 27-годишния Г.Н., от Бургас, всичките криминално проявени и съпричастни към случая в заведението

Арестувани за 72 часа след мелето са Димитър Харалампиев-Рочата, Георги Джендов, Пламен Русев, Красимир Апостолов и Георги Недев. Срещу тях са повдигнати обвинения за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм.

За Рочата това не е първа подобна проява и той може да отнесе от 1 до 5 години зад решетките. Най-тежко е обвинението срещу екслейтенанта на Митьо Очите – Джендов. Той е заплашен от 6 години затвор заради закана за убийство, пише flagman.bg.

Ето и пълното съобщение на прокуратурата по случая: На 23.07.2017г. под надзора на Районна прокуратура Бургас, в РУП Созопол е започнало разследване по досъдебно производство срещу виновните лица, за това, че на същата дата около 01:30ч. в бар „Бикини“ в Созопол в съучастие, като съизвършители, извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – блъскали, нанасяли удари с крака и юмруци по тялото и лицето на К.Т., отправяйки репликите – „чуваш ли какво ти казвам, лягай на колене, лягай на колене“, както и ударил с юмрук в главата и ухото Х.Б. – престъпление по чл.325 ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК.

При проведеното разследване са установени извършителите на деянието – Георги Д. на 38г.; Красимир А. на 32г.; Димитър Х. на 29г., Георги Н. на 29г. и Пламен Р. на 30г. – и петимата от гр.Бургас.

С постановление от 23.07.2017г. е повдигнато и предявено обвинение срещу Димитър Х. за осъществен престъпен състав по чл.325  ал.ІV вр. с ал.ІІ вр. с ал.І  вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, извършено в условието на повторност/, срещу Георги Д. за престъпления по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/ и по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І /закана с убийство/ от НК;

срещу Пламен Р. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/;

срещу Георги Н. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/ и срещу Красимир А. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/. За престъплението, в което е обвинен Димитър Х., е предвидено наказание  от 1 година до 5 години „лишаване от свобода“.

За престъплението по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г., а за престъплението по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І от НК – „лишаване от свобода“ до 6г.

Предвид особената дързост на извършените престъпления, времето, начина, мястото, използваните средства, броят на съучастниците и възможността обвиняемите да окажат физическо и психическо въздействие върху свидетели по делото, за всички обвиняеми Районна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72 ч.

Утре наблюдаващият прокурор ще внесе искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и за петимата обвиняеми.

 

На кадрите се вижда как Рочата и Джендов нахлуват в бара и отказват да бъдат проверени, след което избухва скандал.  Видеото е предоставено от охранителната фирма на заведението. Към момента собственикът на “Бикини” Христо Бардуков заяви, че разпознаването на лицата, участвали в скандала, е приключило.

Припомняме, че над 10 души си ранени, а 5-има са арестувани след мелето в бар „Бикини“ в Созопол.

Съдържателят на заведението Христо Бардуков определи атаката като организирано нападение. Бившият репортер на „Господари на ефира“ е управител на заведението и e сред първите, които са се сблъскали с въоръжената група от 13 човека, която днес сутринта нахлу в претъпкаnата дискотека.

Бардуков разкри какво точно се е случило няколко часа след полунощ в бар „Бикини“.

„Аз отнесох тупаниците. Влязоха и без да кажат нищо, започнаха да бият на общо основание. Побягнаха, след като разбраха, че идва полицията. Бяха се разделили на две групи, имаха отцепка. Първите – около 7-8 души стояха отвън, а останалите нахълтаха и започнаха да трошат и бият наред. На мен това ми изглеждаше като организирано нападение! Поведението им беше много интересно хем биеха, хем се успокояваха един друг. Сякаш са имали някакъв предел, до който трябва да стигнат. Мен единият ме удари с електрошок, а в същия момент друг му казваше: „Стой, спри, успокой се!“. Това ми направи впечатление“, разкри Христо Бардуков.

Според бившия общински съветник всичко е продължило около 10 минути. Той отново изказа благодарност за навременните действия на полицията, които са предотвратили по-сериозна развръзка след побоя върху него и охранителите на дискотеката.

„Уникална реакция на полицията. Всичко беше като в бяла държава – изключително професионално. Ако не бяха реагирали адекватно, просто сега нямаше да има нищо. Благодаря на всички – служителите в РУ-Созопол, тези на тел. 112 и на бургаската полиция“, каза Бардуков.

В момента той се намира в местното районно управление и му предстои да разпознае нападателите. Те го налагали с юмруци в главата, а за всеки случай го зашеметили и с електрошока. Вследствие на тежките удари Бардуков има сериозни болки в главата и областта на лявото ухо. Той и останалите пострадали от персонала ще си извадят медицински свидетелства за нанесените телесни повреди.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов потвърди за случката: „Задържани са петима мъже. Групата е успяла да избяга, но са извършени бързи заградитени действия и половината са арестувани веднага“, каза Калоян Калоянов.

Бургаски мутри трошиха и биха в дискотеката на благоевградският бизнесмен К. Николов -Шапката в Созопол! Сред пострадалите е и гардът Кирил Тодоров от Благоевград снимка 1Бургаски мутри трошиха и биха в дискотеката на благоевградският бизнесмен К. Николов -Шапката в Созопол! Сред пострадалите е и гардът Кирил Тодоров от Благоевград снимка 2