Певиците от клуб „Германея” в Сапарева баня огласиха празника в самоковското село Широки дол, малките Рая Милтенова и Вики Димитрова обраха овациите

 

 

Пременени в автентични народни носии, певиците от фолклорна група на жените от клуб „Германея” – Сапарева баня, гостуваха на традиционния илинденски събор в самоковското село Широки дол, организиран от кмета Илия Ръкльов на оброчището Св. пророк Илия. За празника бяха сготвени 12 казана курбан. Ястието освети отец Петър Пенев. От 18 часа започна веселието в центъра на селото.

Певиците от Сапарева баня изпяха няколко песни. Малките Рая Милтенова и Виктория Димитрова зарадваха публиката със сценка, изиграна съвместно с певицата Цветанка Терзийска.

После малките таланти се включиха в изпълненията на певиците от групата с ръководител Стойна Костова.

Групата беше посрещната топло от кмета. След изпълнението си цялата група се почерпи с много лакомства – сладкиши, баници, сандвичи, кюфтенца на хапки, безалкохолни. Малкият пир беше спретнат във фоайето на кметството.

За доброто настороение на съборяните се погрижи и танцова формация към НЧ „Виделин”. Малката Мария Иванова, която е от София, но гостува в селото, свири на гъдулка и пееше като славей. По покана на кмета пя и оркестър „Средец” от София. Танцова формация „Афтидес” от София също изпълни няколко хора и ръченици.