Братовчедът на убития с плочка Николай Евтимов от Благоевград: Радослав Тодоров влиза в лудница, за да избегне затвора

„Има чадър над убиеца Радослав Тодоров. Разбрахме, че той е в родствени връзки със следователя Радослав Райнов. Чухме, че бившият военен се опитва да вземе документи и да бъде настанен в лудницата в Хърсово, за да избегне присъда. В момента проверяваме дали е истина”, проплака Стефан Евтимов, братовчед на убития в Благоевград Николай.

Едва вчера прокурорът от Районната прокуратура в Благоевград О. Андонова разреши на близките да погребат Николай Евтимов. Съседи от махалата събраха 200 лв., за да помогнат на опечаленото семейство с погребението.

Стефан Евтимов

 

„Убийството стана на 10 юли около 20 часа. Оттогава Окръжна прокуратура – Благоевград с постановление е отказала да приема делото по компетентност. Материалите са докладвани в Районната прокуратура от разследващия полицай. Убиецът е на свобода. Двете плочки си стоят на бордюра, полицаите са направили оглед, но не са ги взели. Те са целите в кръв”, това съобщи за вестник „Вяра” още братовчедът Стефан Евтимов, който уточни, че в документите като причина за смъртта на Николай е записано „черепно-мозъчна травма”. След удара той изобщо не е идвал в съзнание.

„Искаме справедлив процес. Никога братовчед ми не е влизал в конфликт, камо ли в схватка, както се опитват да изкарат някои близки на Тодоров”, добави роднината.

Починалият е самотен баща, той остави 5 деца на възраст от 5 до 15 години.

Както писахме, бившият военен Радослав Тодоров нанесъл удар с плочка по главата на Николай Евтимов. Починалият седял пред кварталния магазин на раздумка. Хората от квартал „Здравец” в Благоевград твърдят, че Тодоров не понасял ромите. Военният живее в съседен блок.

Петър ДИМИТРОВ