Пропадна контролният мач „Вихрен” – „Пелистер”, „гладиаторите” ще срещнат „Германея”

Отборът на „Вихрен”

Адвокат Михайлов: Причина за отменяне на мача е некоректното отношение на представителя на фирма „Евима”

Пропадна планираният за понеделник контролен мач между „Вихрен” и македонския „Пелистер”. На 23 юли по предложение на фирма „Евима” бе проведен разговор за контролен мач между двата отбора. Срещата трябваше да се играе на 28 юли, когато на лагер-сбор в Банско ще бъде носителят на купата на Рeпублика Македония –  елитният „Пелистер” от град Битоля. Причината за отказа за този контролен мач разкри членът на УС на ФК „Вихрен” адвокат Михайлов.

„Некоректното отношение на представителя на фирма „Евима” Евгени Маринов е причина тази контролна среща да пропадне. Разбрахме, че представителят на фирмата г-н Маринов е преговарял с доста отбори зад гърба ни, което не остана тайна за нас. Освен това се появиха и финансови претенции, което вече напълно ни огорчи. Веднага получихме предложение от отборите на „Кариана” (Ерден) и „Сливнишки герой” за запълване на празнотата. Ще обсъдим предложенията на тези отбори, но ще вземем предвид становището на старши треньора на отбора Петър Златинов. Ние искаме всичко да бъде на светло, за да можем да сме обърнати с открито лице към спортната общественост в Сандански”, заяви Михайлов.

Пропадна и предварително обавената контрола на „Германея” срещу „Ботев” (Ихтиман). Празнотата бе запълнена от члена на УС на ФК „Вихрен” адв.Михайлов и на старши треньора на „Германея” (Сапарева баня) Костадин Джоргов. На 29 юли от 18.30 часа на градския стадион в Сандански отборът на „Вихрен” ще приеме като гост колегите от „Германея” (Сапарева баня). Информацията потвърдиха и от двата клуба.